انجــمن های زیبـــایی و سلامت
طرز تهیه نان نارگیلی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجــمن های زیبـــایی و سلامت (http://www.zibasho.com/forum)
+-- انجمن: آشــــپزی (/forumdisplay.php?fid=14)
+--- انجمن: غذا های ایرانی (/forumdisplay.php?fid=41)
+---- انجمن: غذاهای محلی (/forumdisplay.php?fid=59)
+---- موضوع: طرز تهیه نان نارگیلی (/showthread.php?tid=13571)



طرز تهیه نان نارگیلی - farzane069 - ۱۳۹۷/۹/۱ ساعت ۱۲:۵۱

طرز تهیه نان نارگیلی

دستور پخت نان نارگیلی خوشمزه مرحله به مرحله
نان نارگیلی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین نان ها می باشد که مواد اولیه آن در هر خانه ای پیدا می شود. نان نارگیلی دستور پخت و تهیه بسیار آسان و ساده ای دارد و شما می توانید این نان نارگیلی خوشمزه را در وعده صبحانه همراه با کره یا ماست و ... سرو کنید. نان نارگیلی شهرهای تبریز و یزد از معروف ترین نان های نارگیلی می باشد.

مواد لازم نان نارگیلی
آرد سفید 4 لیوان
شکردانه ریز یک سوم لیوان
آب ولرم نصف لیوان
خمیرمایه 1 قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ 3 عدد
کره آب شده 50 گرم
وانیل یک قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
پودرنارگیل 4 قاشق بزرگ


مراحل تهیه نان نارگیلی
1. ابتدا خمیر مایه را درست می کنیم برای این کار خمیر مایه را همراه یک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم فعال می کنیم. سپس در ظرفی بزرگ 4 لیوان آرد ، یک سوم لیوان شکر و یک قاشق چایخوری شکر را باهم مخلوط می کنیم تا خمیر یکدست به دست بیاید. در این مرحله تخم مرغ ها را با مقدار وانیل گفته شده هم می زنیم و بعد آن را کنار می گذاریم.

2. در این مرحله با با دست وسط خمیر را گود می کنیم و 50 گرم کره آب شده ، 3 عدد تخم مرغ وانیل زده شده و مایه خمیر عمل آمده را وسط خمیر می ریزیم و به آرامی تمامی مواد را باهم مخلوط میکنیم. اگر احساس کردید چسبندگی خمیر زیاد است می توانید مقداری آرد هم کم کم اضافه کنید ولی مراقب باشید آرد زیادی به خورد خمیر ندهید. در این مرحله خمیر را با دست خوب ورز می دهیم و در ظرفی که از قبل آن را چرب کردیم خمیر را استراحت می دهیم.

3. بعد از استراحت من خمیر را با دستم به شکل استوانه حالت دادم و در ظرف چرب شده کنار هم قرار دادم و دوباره نیم ساعت استراحت دادم. (شما هر شکل دیگری که دوست دارید می توانید به خمیر شکل بدهید) بعد از استراحت دوم خمیر به خوبی پف کرد و استوانه های خمیر به هم چسبیدند برای شما هم باید این طور باشد. توجه کنید حتما باید به خمیر دو بار استراحت بدهید این خیلی مهم است. بعد از استراحت دوم با توجه به ذائقه و سلیقه خود ، روی خمیر های استوانه ای کره بمالید و سپس مقداری شکر و پودر نارگیل بپاشید.

4. اکنون نوبت پخت نان های نارگیلی است برای این کار نان های نارگیلی را در طبقه پایین فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت بگذارید تا به خوبی بپزند. (فرم گرم شده یعنی باید فر را از قبل به مدت 15 دقیقه روشن کنید تا گرم شود)

5. بعد از اینکه نان های نارگیلی را تست کردید و مطمئن شدید به خوبی پخته شدند آن ها را از فر خارج می کنیم و بعدش مشاهده خواهید کرد که نان های نارگیلی بخاطر اینکه دو بار استراحت دادیم چقدر پوک و خوشمزه شده اند. شما می توانید نان نارگیلی آماده شده را کره و مربا و یا اینکه با چای شیرین سرو کنید. امیدواریم از خوردن این نان های نارگیلی خوشمزه لذت ببرید.