سلام مهمان گرامی ، خوش آمدید. آیا این نخستین بازدید شماست ؟ وارد شده یا عضو شوید
با سلام مهمان گرامی ،
اطلاعات کاربری به ما نشان می دهد که شما در انجــمن های زیبـــایی و سلامت عضو نشده اید برای اینکه از امکانات این تالار گفتگو استفاده کنید ، باید عضو شوید.

پس هر چه زود تر اقدام به عضــویت نمائید و یا وارد شوید.

انجــمن های زیبـــایی و سلامت

انجمن های زیبایی سلامت زیباشو

توجه: دوره آموزش فرمولاسیون رنگهای زیبای مو انجمن زیباشو ๑۩۞۩.... لطفا پرسش های خود در زمینه رنگ مو را فقط اینجا مطرح کنید..... ۩۞۩๑ ๑❀95❀ مسـابـقــه : عکس از سفره هفــت سیـن ❀95❀
 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آش دندونی...:)
2014/01/21, ساعت 12:34
ارسال: #1
آش دندونی...:)
آش دندونی...Smile
مواد اولیه :

نخود، لوبيا سفيد، لوبيا چيتي و لوبيا قرمز روي هم دو پيمانه
عدس و ماش روي هم نصف پيمانه
گندم يك و نيم پيمانه
گوشت گوسفندي پخته‌شده و آب گوشت از هر کدام دو پيمانه
پياز متوسط يك عدد
پياز داغ يك پيمانه
نمك، زردچوبه، فلفل سياه و قرمز به ميزان لازم
سير دو حبه بدلخواهتون
كره 50 گرم


طرز تهيه:

حبوبات را (به جز عدس و ماش) از شب قبل به همراه گندم خيس كنيد و بعد آب آن را عوض كرده و با مقداري آب بپزيد، پياز و سير را به آن اضافه نماييد. وقتي حبوبات نيم‌پز شد عدس، ماش و ادويه‌ها را نيز اضافه كرده و نيمي از پيازداغ را نيز بيفزاييد.

پس از پخته شدن حبوبات و لعاب‌دار شدن، آب گوشت و گوشت پخته‌شده را اضافه كرده و حدود 20 دقيقه حرارت دهيد.

نكته:

1- در بعضي مناطق در اين آش به جاي گوشت از سيرابي استفاده مي‌كنند.

2- در ايران از اين آش در هنگام در آمدن اولين دندان كودكان به عنوان وليمه استفاده مي‌شود.Cool فکر میکنم برا همین اسمشو گذاشتن آش دندونیSmile
نوووش جونتونTongue

 سپاس شده توسط *mana* ، Fatemehh ، Sonya ، دریاآرام ، sahar naz ، @Raha@ ، samanamana
2014/03/01, ساعت 12:53
ارسال: #2
RE: آش دندونی...:)
مرسی سوگلی جونم آره فامیل ما برا هر بچه ای که اولین دندونشو در میاره حتما میپزن برا منم پختنmamanClap

 سپاس شده توسط sahar naz ، Sepid ، @Raha@ ، *mana* ، samanamana
2014/04/18, ساعت 19:44
ارسال: #3
RE: آش دندونی...:)
سوگلی جون خاله بزرگم هر وقت میریم رودخونه

البته هروقت از صبح تا شب میریم این آس درست میکنه

اون داخلش باقلا هم میزاره(آخه دزفیلی او باقله خوریم)

جاتون خالی از سرمای آب میلرزیم و ازاین آش میخوریم

خدایی جاتون خالی



 سپاس شده توسط Sonya ، *mana* ، Sepid ، دریاآرام ، samanamana
2014/04/18, ساعت 23:42
ارسال: #4
RE: آش دندونی...:)
یادش بخیر من کوچک که بودم این اش و نمی خوردم به خاطر اسمش
انگار توش دندون داشت

چه کسی باور کرد جنگل جان مرا اتش عشق تو خاکستر کرد...
 سپاس شده توسط *mana* ، Sepid ، rbabak62 ، samanamana
2019/01/31, ساعت 14:19
ارسال: #5
RE: آش دندونی...:)
اینم یه دستور دیگه برای دوستان عزیزم

ابتدا مراحلی که باید از قبل برای از بین رفتن نفخ حبوبات انجام دهیم را اشاره می کنم.از شب قبل هر کدام از حبوبات را یعنی نخود و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را به صورت کاملا جداگانه در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن ها آب می ریزیم تا خیس بخورند

و ۲الی ۳ بار در از شب تا صبح اگر امکانش هست آب آن ها را بیرون بریزید و مجددا پر کنید تا نفخ آن ها از بین برود. نخود آبکشی می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم و روی حرارت ملایم می گذاریم مغز پخت شود.

لوبیا چیتی وقرمز را نیز آبکش می کنیم و با هم در یک قابلمه ای می ریزم و روی آن ها آب می گیرم و روی حرارت ملایم می گذارم تا پخته شوند. جو و گندم را نیز جداگانه در کاسه می ریزیم و روی هر کدام آب می گیریم تا حداقل ۱ ساعت خیس بخورند.

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و به همراه گوشت در قابلمه ای می ریزیم و مقداری دارچین و حدودا ۵ الی ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا گوشت بپزد و مغز پخت شود.

جو و گندم را در قابلمه ای که آش را در آن می خواهیم تهیه کنیم می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزند، حدودا ۱ ساعت که از پخت مواد داخل قابلمه گذشت عدس و برنج را آبکش می کنیم و به مواد اضافه می کنیم

و اگر آب داخل قابلمه کم بود آب داغ به آن اضافه می کنیم.لوبیا ها و نخود پخته شده را نیز به مواد اضافه می کنیم و گوشت پخته شده را می گذاریم تا خنک شود و سپس ریش ریش می کنیم و با آب گوشت به مواد می افزاییم.

اگر می خواهید آش لعابدار تری داشته باشید در این مرحله عصاره قلم را با دست پودر کنید و به مواد اضافه کنید.این کار باعث لعابدار شدن آش و طعم بهتر آن می شود. کمی از پیاز داغ را همراه با کشک به آش اضافه می کنیم و پس از ۵ دقیقه طعم آش را می چشیم

اگر احساس کردیم نیاز به نمک،فلفل سیاه است مجددا به آش اضافه می کنیم و درب آش را می گذاریم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم خوب آش جا بیافتد. آش آماده شده را در ظرف می کشیم و با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ تزئین می کنیم.نوش جان
« قدیمی تر | تازه‌ تر »
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
 


پرش به انجمن: