سلام مهمان گرامی ، خوش آمدید. آیا این نخستین بازدید شماست ؟ وارد شده یا عضو شوید
با سلام مهمان گرامی ،
اطلاعات کاربری به ما نشان می دهد که شما در انجــمن های زیبـــایی و سلامت عضو نشده اید برای اینکه از امکانات این تالار گفتگو استفاده کنید ، باید عضو شوید.

پس هر چه زود تر اقدام به عضــویت نمائید و یا وارد شوید.

انجــمن های زیبـــایی و سلامت

انجمن های زیبایی سلامت زیباشو

توجه: دوره آموزش فرمولاسیون رنگهای زیبای مو انجمن زیباشو ๑۩۞۩.... لطفا پرسش های خود در زمینه رنگ مو را فقط اینجا مطرح کنید..... ۩۞۩๑ ๑❀95❀ مسـابـقــه : عکس از سفره هفــت سیـن ❀95❀
 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آش دوغ اردبیل
2014/04/16, ساعت 19:48 (آخرین ویرایش در این ارسال: 2014/06/23 ساعت 19:46 ، توسط دریاآرام.)
ارسال: #1
Big Grin آش دوغ اردبیل

مواد لازم:

سبزی (گشنیز و تره)................... 300 گرم

نخود....................................... نصف پیمانه

برنج........................................ یک پیمانه

دوغ......................................... 2 لیتر

سیر ....................................... 5 حبه

تخم مرغ .................................. 1 عدد


توضیحات:

نخود رو بهتره از قبل (مثلا شب قبل) خیس کنیم و آبش رو عوض کنیم....

برنج رو هم از یکی دو ساعت قبل خیس می کنیم...

سبزی این آش بهتره تره اش بیش تر باشه.... و 300 گرم که نوشتم، بعد از پاک کردن و شستن و خرد کردن هست.... و در ضمن بهتره (خیلی بهتره!) که درشت خرد بشه.....

اگه فصلی بود که برگ سیر تازه در دسترس بود اگه داخل این آش بریزیم خیلی خیلی خوشمزه اش می کنه....

دوغ مورد استفاده اگه دوغ محلی ترش باشه بهتره.....

طرز تهیه:

اول از همه، نخود رو می ذاریم بپزه.... نیم ساعت زودتر از بقیه مواد آش....

نیم ساعت که گذشت و نخود نیم پز شد، برنج رو می ریزیم داخل قابلمه
....
تا 10 دقیقه هم با برنج می ذاریم بپزه....

الان تقریبا 35 دقیقه تا 40 دقیقه از اول بار گذاشتن آش گذشته..... حالا سبزی آش رو می ریزیم داخلش.... می تونستیم همزمان با برنج، سبزی رو هم بریزیم البته...
یه ربع باید با سبزی بپزه... سیر رو هم همین حالا می ریزیم توش....
اگه برگ سیر دارید تو این مرحله داخل آش بریزید....

همزمان با این که سبزی تو آش داره می پزه، این طرف دوغ سرد و تخم مرغ رو با هم مخلوط می کنیم و هم می زنیم....

الان دیگه وقتشه که دوغ رو بریزیم داخل آش.... و بعدش باید تا جا افتادن آش دائم هم بزنیم که دوغ نبره..... و نمکش رو هم اندازه می کنیم.....
و دیگه آش دوغ ما آماده است
کلا این آش سریع آماده می شه.... کل زمانی که از اول گفتم رو جمع کنید از یه ساعت و ربع کم تر میشه.....

نکات آشپزی:

- نخود آش رو از شب قبل خیس می کنیم و آبش رو می ریزیم دور...

- برنج رو یکی دو ساعت قبل خیس می کنیم....

- سبزی آش اگه تره اش بیش تر باشه خوشمزه تر میشه.... سبزیا رو درشت خرد کنیم خوشگل تر میشه....

- اگه برگ سیر تازه هم داشته باشیم بریزیم تو آش خوشمزه ترش می کنه....

- دوغ ترش این آش رو خوشمزه تر می کنه....

- بعد از این که دوغ و تخم مرغ رو ریختیم، تا آخرش که زیر آش رو خاموش می کنیم باید هم بزنیم که دوغ نبره....

- بعضیا گوشت چرخ کرده رو به شکل گردالی های کوچولو در میارن میریزن توش دوس داشتید شما هم این کارو بکنید


نوش جونتون... آش دوغ آشی هست که خیلی دوسش دارم امیدوارم شما هم خوشتون بیاد عزیزانم..با بربری انقد میچسبه که نگوووووووووووو

 سپاس شده توسط @Raha@ ، سارا نت ، Sonya ، Sepid ، arsalan
2014/04/16, ساعت 19:56
ارسال: #2
RE: آش دوغ اردبیل
ظاهرا خیلی خوششششششششششششششششششششششمزسسستChoclboxsmileyChoclboxsmileyChoclboxsmileyChoclboxsmiley

آدم ها فقط آدم هستند نه بیشتر و نه کمتر
کمتر از چیزی که هستند نگاهشان کنی:آنها راشکسته ای
و بیش تر از آن حسابشان کنی آنها تورا میشکنند


 سپاس شده توسط دریاآرام ، سارا نت ، Sepid
2014/04/16, ساعت 20:19 (آخرین ویرایش در این ارسال: 2014/04/17 ساعت 01:12 ، توسط سارا نت.)
ارسال: #3
RE: آش دوغ اردبیل
وای دریا جونم ممنون من عاشق غذاهای محلی ایرانیم که داخل شهرهای مختلف درست میکنن

مخصوصا آشهای محلیmamnoonam

حتما درست میکنم New-smiles (18)

مرسی خوشگلمHeart



 سپاس شده توسط دریاآرام ، Sonya ، Sepid
2014/04/16, ساعت 20:26
ارسال: #4
RE: آش دوغ اردبیل
یلدا جونم....... منم هنر آشپزی دارم بخدااااااااااااااااااااا
ببین من این تاپیکو باز کردم آبجیه خوشگلم New-smiles (21)

 سپاس شده توسط Sonya ، Sepid ، سارا نت ، arsalan
2014/04/16, ساعت 22:44
ارسال: #5
RE: آش دوغ اردبیل
دستت درد نکنه دریا جون..باید خیلی خوشمزه باشهNew-smiles (21)

 سپاس شده توسط Sepid ، دریاآرام
2014/04/16, ساعت 23:37
ارسال: #6
RE: آش دوغ اردبیل
ممنونم دریا جون بنظر خوشمزس Romansmile

 سپاس شده توسط Sonya ، دریاآرام
2014/04/17, ساعت 01:11
ارسال: #7
RE: آش دوغ اردبیل
دریا جون میدونم خوشگلم منم تشکر کردم ازت خوشگل خانم

ببخشید دریا جون اشتباه نوشتم اسمتو

مممممممممممممممممممممممممممممممممعذرت کدبانوی خوشگل من



 سپاس شده توسط Sepid ، دریاآرام
2014/04/17, ساعت 09:51
ارسال: #8
RE: آش دوغ اردبیل
قربونت برم... نیازی به معذرت خواهی نیس... اتفاقا خندم گرفت نوشته بودی رها.... دلت شاد باشه آبجیه گلم

 سپاس شده توسط سارا نت ، @Raha@ ، arsalan ، Sepid
2014/04/17, ساعت 13:28
ارسال: #9
RE: آش دوغ اردبیل
فداتشم عزیزم دل توام شاد و خرم



 سپاس شده توسط دریاآرام ، @Raha@ ، Sepid
2018/10/21, ساعت 15:22
ارسال: #10
RE: آش دوغ اردبیل

آش دوغ یکی از آش های قدیمی و سنتی کشورمون همانند آش رشته است و طعم آن واقعا لذیذ و خوشمزه است. آش دوغ معمولا با دوغ ترش و محلی درست می شود اما با این حال در شهرهای اردبیل ، ارومیه ، شیراز ، تبریز ، مازندان و ... با دستور پخت مختلفی طبخ می شود. دستور پختی که ما در این پست برای شما آماده کرده ایم از مرسوم ترین و خوشمزه روش پخت آش دوغ در ایران می باشد.

مواد لازم آش دوغ
دوغ 2 لیتر
سبزی آش 700 گرم
نخود 250 گرم
بوته سیر 1 عدد
فلفل سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم



مراحل تهیه آش دوغ

ابتدا باید نخود را از شب قبل خیس کنید و چند باری آب آن را عوض کنید تا هم نفخ نخود از بین برود و هم موقع پخت راحت تر پخته شود. برنج را هم در یک ظرف مناسب به همراه مقداری آب و نمک خیس کنید تا برای پخت آماده شود.

در مرحله اول نخود ها را پس از آبکشی در یک قابلمه به همراه 6 لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزند پس از اینکه نخود ها کمی نرم شدند برنج را پس از آبکشی اضافه کنید و دوباره صبر کنید تا برنج هم بپزد.

پس از اینکه برنج ها مغز پخت شدند سبزی آش را که از قبل خرد کرده اید اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید چونکه اگر درب قابلمه را بگذارید سبزی آش رنگش تیره خواهد شد. پس از اینکه سبزی آش هم پخت دوغ را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. (سبزی آش دوغ شامل تره ، جعفری و شوید به نسبت یکسان است)

دقت داشته باشید در این مرحله باید به صورت مرتب آش را هم بزنید تا به اصلاح دوغ نپرد. بعد از 15 دقیقه نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و بعد از چند بار هم زدن آش دوغ را از روی حرارت برمیداریم و بعد از کمی خنک شدن آن را سرو می کنیم.

دقت داشته باشید اگر می خواهید آش دوغ شما مزه آش دوغ سرعین را بدهد یک بوته سیر را له کنید و تو نصف لیوان آب همراه کمی نمک بریزید و موقع سرو کردن آش ، آن را داخل آش دوغ بریزید.

نکات پخت آش دوغ

غلیظ تر شدن آش
اگر می خواهید آش دوغ شما یکمی بیشتر غلیظ تر شود می توانید آرد برنج را داخل یک لیوان آب سرد بریزید و پس از مخلوط کردن به مواد آش اضافه کنید تا بجوشد و آش شما غلیظ تر شود.
« قدیمی تر | تازه‌ تر »
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
 


پرش به انجمن: