یــاقـوت شـب یـلدا

تاریخچه: سرزمین اصلی انار را ایران می‌دانند و از صدها سال پیش در نواحی گرجستان، ارمنستان و مدیترانه کشت می‌شده است. از قزاقستان و ارمنستان تا شرق دریای سیاه، کشتزارهای طبیعی از انار خودرو وجود دارد. کشت انار در ارمنستان از حداقل هزار سال قبل از میلاد مسیح شروع شده است. همچنین، مطالعات کربن رادیو‌اکتیو بر روی میوه انبارهای پیداشده نشان می‌دهد که آنها مربوط دوران‌های قبل بوده‌اند. پژوهش‌های دیگری نشان داده که از زمان قدیم در جنوب چین و جنوب شرقی آسیا و به موازات جاده ابریشم، درخت انار کشت می‌شده و رفته‌رفته در بسیاری نقاط دنیا، از جمله آمریکا، اسپانیا و انگلستان نیز پرورش داده شده است.

آلزایمر: مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که انار خاصیت ضد آلزایمر دارد.

دیابت (قند خون): گل انار در طب یونان و طب سنتی هندوستان برای افراد دیابتی استفاده می‌شود. عصاره‌ی گل انار حساسیت به انسولین را بهبود داده و گلوکز را در موش‌ها کاهش می‌دهد.

جلوگیری از تصلب شرائین: تمام قسمت‌های انار، از جمله گل‌ها، حاوی موادی هستند (فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها) که با درصدهای مختلف از تصلب شرائین جلوگیری می‌کنند.

کاهش فشار خون حاملگی: فشار خون بالا در زنان حامله نسبتاً شایع بوده و ممکن است بر سلامتی جنین تأثیر منفی داشته باشد. در این حالت، جنین به مقدار کافی رشد نمی‌کند. پژوهش‌ها نشان داده است که انار به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی می‌تواند از این عارضه جلوگیری کند.


کاهش چاقی:
مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره انار در کاهش چاقی مؤثر است.

اشعه ماوراءبنفش: مصرف انار می‌تواند خطرات اشعه ماوراء بنفش را بر روی پوست کاهش دهد.

اثرات ضد میکروبی: قبلاً اثر انار بر روی میکروب‌های معمولی ثابت شده بود، ولی در پژوهش‌های جدید، تأثیر عصاره آب انار بر روی میکروب‌های مهم بیماری‌زا و مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها مورد مطالعه و تأیید قرار گرفته است.

امراض دهان و دندان: آب انار ضد التهاب، ضد میکروب و ضد قارچ می‌باشد؛ به همین دلیل به بهبود امراض دهان و دندان کمک می‌کند. همچنین، عصاره هیدروالکلی میوه انار بر روی میکروارگانیسم‌های دهانی مؤثر است و پلاک دندان‌ها و مشکلات لثه را کاهش می‌دهد.


ضد سرطان:
الاژیک اسید موجود در آب انار یکی از قوی‌ترین مواد ضد سرطان و ضد اکسیدان (آنتی‌اکسیدان)می‌باشد. آب انار در جلوگیری از انواع سرطان؛ از جمله سرطان کولون (روده بزرگ)، پستان، ریه و پوست مؤثر است.

کاهش‌دهنده چربی و فشار خون: آب انار کاهش‌دهنده چربی خون است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که آب انار بر روی آنزیم‌های مؤثر بر متابولیسم کلسترول تأثیر دارد. همچنین، مصرف آب انار فشار خون سیستولیک را کاهش می‌دهد.

سپاس از دکترمحمد حسین صالحی سورمقی دکترای تخصصی فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. maryam گفت:

    سلام وقت بخیر.
    مرسی بد نبود.

    [پاسخ]

  2. مهین گفت:

    سلام خیلی جالب بود. اگه ممکنه چند نمونه انار تزیینی برای شب یلدا اموزش دهید .متشکرم و موفق باشید.

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − ده =