حرفی از جنس لباس

خریدن لباس

یکی از اجناسی که روزهای آخر سال مشتری‌هایش بیشتر می‌شود و در فهرست خرید خیلی‌ها جا دارد، لباس است. اما نباید این نکته را فراموش کرد که لباس و نوع پوششی که انتخاب می‌کنیم با سلامت ما ارتباط دارد. لباس ساعت‌ها به طور مستقیم با پوست ما تماس دارد و بهتر است هنگام خرید آن به نکته‌های بهداشتی توجه کنیم….


۱ به جنس لباس توجه کنید

لباس‌هایی با الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی‌استر و پارچه‌هایی که درصد کمی ‌نخ و پنبه دارند، به علت تعریق بیشتر و تبادل دمای کمتر، برای سلامت پوست مناسب نیستند. بهتر است لباس‌های نخی، پنبه‌ای و کتانی که از الیاف طبیعی تهیه شده‌اند، بپوشد اما این نوع لباس‌ها هم بهتر است از نوع ارگانیک و طبیعی باشند. لباس‌های نخی و کتانی و پارچه‌هایی که از الیاف طبیعی تهیه شده‌اند، انتخاب سالم‌تری است البته به شرطی که به حشره‌کش‌ها، آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی آغشته نباشد.

پنبه و کتان از گیاهانی هستند که هنگام کاشت و پرورش آنها به مقدار زیادی از آفت‌کش و حشره‌کش استفاده می‌شود. شاید باور نکنید، اما برای تهیه یک تی‌شرت حدود ۱۵۰ گرم و برای تهیه یک شلوار ۳۰۰ گرم سم شیمیایی استفاده می‌شود. آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی ماندگار هستند و در بافت لباس باقی می‌مانند. بیشتر این آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی، ترکیبات کلره دارند و وقتی به شکل ذرات معلق در هوا پراکنده می‌شوند، به ترکیبات خطرناک و سرطان‌زای دی‌اکسین تبدیل می‌شوند. به نظر می‌رسد آفت‌کش‌های کلره در ایجاد اختلالات هورمونی و سرطان‌های پستان و پروستات هم دخالت داشته باشند. به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در کشورهای در حال توسعه هر سال ۲۰ هزار نفر در اثر مسمومیت با سموم شیمیایی، آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها جانشان را از دست می‌دهند که بیشتر این مسمومیت‌ها در مزارع پنبه و کتان اتفاق می‌افتد.

۲ برای کودکان لباس سالم بخرید

انتخاب پوشاکی که به شکل طبیعی و بدون دخالت سموم و موادشیمیایی تهیه شده‌، راه‌حل مناسبی برای کمتر کردن تماس کودکان با مواد خطرناک شیمیایی است. لباس‌هایی با الیاف کاملا طبیعی، بهترین و مناسب‌ترین انتخاب برای کودکان هستند. چون پوست آنها حساس، نازک و لطیف‌تر است و منافذ بیشتری دارد و به همین علت، مواد خطرناک را بیشتر جذب می‌کند. بهتر است لباس‌های زیر و لباس‌هایی که به طور مستقیم با پوست بدن تماس دارند، لباس‌های خواب و به ویژه لباس‌های نوزادان و کودکان و همچنین بزرگسالانی که پوست حساسی دارند، از الیاف کاملا طبیعی و ارگانیک تهیه شده باشند. لباس‌هایی که طرح یا نوشته پلاستیکی دارند هم برای کودکان مناسب نیستند. بررسی‌ها نشان داده ترکیبات فتالات در این لباس‌ها بیشتر است.

۳ لباس را پرو نکنید

احتمال انتقال آلرژی از لباس‌های قابل پرو بیشتر است. به همین دلیل توصیه می‌شود تا حد ممکن لباس‌ها پرو نشوند. حتی لباس‌های غیرقابل پرو به‌ویژه لباس‌های زیر به دلیل اینکه در ویترین در معرض گردوغبار و آلودگی هستند یا دست فروشنده و خریدار با آنها در تماس است می‌توانند باکتری‌های بسیاری را به پوست منتقل کنند و سبب ایجاد انواع آلرژی و بیماری‌های پوستی شوند. بهترین کار این است لباس‌ها را پس از خرید و قبل از پوشیدن بشویید.

۴ لباس‌ دست دوم نخرید

با وجود هشدارها و توصیه‌های بهداشتی درباره عوارض پوشیدن لباس‌های دست دوم خارجی موسوم به تاناکورا باز هم این لباس‌ها در بازار به فروش می‌رسند و مشتری دارند. مواد شیمیایی‌ای که برای به ظاهر نو شدن لباس‌های دست دوم خارجی به کار می‌روند، می‌توانند موجب بروز بیماری‌های پوستی، عفونی، آلرژی و حساسیت‌های شدید پوستی شوند. شاید با پوشیدن این لباس‌ها در کوتاه‌مدت مشکلی برای فرد به وجود نیاید اما نکته مهم این است که بسیاری از ویروس‌های بیماری‌زا پس از مدتی طولانی خود را نشان می‌دهد. بعضی وقت‌ها لباس‌های تاناکورا پس از جوشاندن، شستن و اتوکردن مشکل جدی پوستی ایجاد نمی‌کنند اما دیده شده برخی میکروب‌ها پس از شستن هم از بین نمی‌روند و تا مدت زیادی دوام دارند.

۵ لباسی بخرید که در آن احساس راحتی کنید

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های لباس این است که در آن احساس راحتی کنید. برای راحتی مصرف‌کنندگان و برای اینکه افراد بتوانند به راحتی لباسی متناسب با ابعاد بدنشان در بازار پیدا کنند از ابعاد و اندازه‌های آنتروپومتریک استفاده می‌شود. در علم ارگونومی ‌یا مهندسی فاکتورهای انسانی، از این ابعاد و اندازه‌ها برای طراحی محصولاتی متناسب با نیاز مصرف‌کننده استفاده می‌شود. برای جمع‌آوری اطلاعات ابعاد و اندازه‌های بدنی جامعه مصرف‌کننده، محققان و پژوهشگران طبق اصول آماری اندازه‌های گروه‌های نمونه را به طور دقیق گرفته و این اندازه‌ها را به کل جامعه تعمیم می‌دهند. بعد هم طبق همین اندازه‌ها که تناسب نزدیکی با گروه مصرف‌کننده دارد طراحی انجام می‌شود. لباسی که با این روش طراحی و دوخته شده باشد، برای بیشتر افراد جامعه به راحتی قابل استفاده است. متاسفانه در کشور ما هنوز این کار به طور کامل انجام نشده و ما برای دوخت لباس از استانداردهای کشورهای دیگر استفاده می‌کنیم.

۶ برای اندازه فعلی‌تان لباس بخرید

هیچ‌وقت لباسی را که اندازه بدنتان نیست ،به امید اینکه لاغر شوید و وزن کم کنید نخرید. تجربه نشان داده که به‌‌طور ‌معمول چنین لباس‌هایی را هیچ‌وقت نخواهید پوشید. بهترین کار هنگام خرید لباس این است که لباسی را بخرید که در همان لحظه دقیقا اندازه شماست. شما لیاقت این را دارید که لباسی متناسب با اندازه بدنتان بپوشید حتی اگر وزن‌تان زیاد باشد. بنابراین بهتر است خرید لباس‌های تنگ را به پس از کاهش وزن و سایز کم کردن موکول کنید.

هفته نامه سلامت

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 6 =