بوی بد دهان در ماه رمضان
برخی از روزه داران در این ایام دچار بوی بد دهان می شوند اما نمی دانند علت آن چیست و چگونه می توان با آن کنار آمد.
در اصطلاح پزشکی بوی بد دهان را halitosis می نامند. علل بروز این عارضه را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول علل موضعی هستند که منظور همان بیماری های مربوط به دهان و لثه است و دسته دوم علل سیستماتیک هستند که شامل بیماری هایی مانند دیابت، ناراحتی های کلیوی یا سیگار کشیدن می شود. با آگاهی نسبت به عوامل موضعی بوی بد دهان، روزه داران می توانند باآگاهی از ایجاد آن جلوگیری کنند. بد نیست بدانید درون دهان گونه های مختلف باکتری زندگی می کنند و موادی مانند آمونیاک و سولفید ها را که موجب ادامه زندگی باکتری ها می شوند، تولید می کنند.
عوامل متعددی در ادامه حیات باکتری ها و در نتیجه بوی بد دهان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره کرد.
بعد از این که عوامل مؤثر در بوی بد دهان را شناختیم، حالا می توانیم برای مقابله با آن در طول ساعات روزه داری چاره ای بیندیشیم. پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. (قابل توجه افرادی که بدون سحری روزه می گیرند)، سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. بله، زبان را باید با مسواک تمیز کنید.
از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید.توجه داشته باشید که وضع ناسالم معده هم می تواند موجب ایجاد بوی بد دهان شود. بنابراین لازم است تا در طول ماه رمضان برای جلوگیری از این عارضه، رژیم غذایی خود را کنترل کنید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پائین نرود، آن را غرغره کنید.
بسیاری از روزه داران در طول روز از مسواک زدن خودداری می کنند و این کار اشتباه است؛ چرا که هیچ مغایرتی میان روزداری و مسواک زدن وجود ندارد. بدن هر یک از ما به عنوان مسلمان باید در ماه رمضان به اندازه ای تمیز و خوش بو باشد که افراد غیرمسلمانی که در کنار ما زندگی یا کار می کنند، به خاطر روزه داری ما را سرزنش نکنند.
سپاس از دکتر احمد رضاییان
زیبــا شــو دات کام
جالب واموزنده بود مرسی.
[پاسخ]
Salam 20bood.
[پاسخ]
برام مفید بود حتما دهان شویه میخرم خیلی ممنون
[پاسخ]
عالی بود ملیکا جون
[پاسخ]
ایا در هنگام روزه گرفتن می شود باز مسواک بزنیم
[پاسخ]
ملیکا بینا پاسخ در تاريخ آگوست 5th, 2012 15:33:
سلام-اگر توی حلقتون نره یعنی فقط دهنتونو شستید نه هیچ اشکالی نداره وحتی خوب هم هست که بوی دهانتون دیگران اذیت نکنه-شاد و نتدرست باشید
[پاسخ]
حمید.پ پاسخ در تاريخ ژوئن 22nd, 2014 12:53:
بله، مسواک زدن در طول روزهای ماه مبارک رمضان مانعی ندارد. به شرط آنکه آب از حلق پائین نرود و چون خمیر دندان دارای طعم است، نباید استفاده شود.
نکته ی مهم در مورد مسواک زدن هنگام روزه، این است که؛
نباید مسواک را طوری بزنیم که باعث خون آمدن از لثه ها شود.
یاحق…
[پاسخ]
aali bud
merC
[پاسخ]
خوب بود مورد پسند قرار گرفت
[پاسخ]