محبوبیت اتفاقی نیست!
محبوب شدن و مورد علاقه واقع شدن از خصوصیات هر انسانی است و میتوان به جرات گفت که پارهای از فعالیتهای هر فرد در زندگی با هدف دسترسی به این وجه از شخصیت خود است.بنابراین افراد سعی میکنند به کارهایی دست بزنند که مورد تشویق و توجه قرار گیرند.البته جذابیت شخصیتی با جذابیت ظاهری فرق دارد. جذابیت و گیرایی شخصیتی تقریباً اکتسابی است و این گونه افراد هیچ فرقی با دیگران ندارند؛ بلکه به صورت آگاهانه و یا ناخودآگاه یکسری قوانین را همیشه رعایت میکنند و همین قوانین عامل برتری و جذب دیگران و عامل نفوذ در اذهان است. برای رسیدن به این هدف، باید در دو زمینه به اصلاح یا تقویت رفتار خود بپردازیم: یکی رفتار و صفات درون فردی و دیگری رفتار و صفات بین فردی. زمینه اول، شامل ویژگیهایی است که هر شخص در درون خودش احساس میکند؛ مانند: نیت، صداقت، زندگی هدفمند، اعتماد به نفس، احساس امنیت و غیره که فرد باید آنها را به درستی داشته باشد وگرنه توجه جامعه به سوی او جلب نمیشود و او را بیهدف، بیاراده و … میدانند.
در زمینه دوم که برای محبوب شدن اهمیت بسیاری دارد، فرد باید به تقویت یا اصلاح رفتار خویش در جامعه بپردازد. تا دیگران او را دوستداشتنی بدانند و برای او جایگاه مناسبی برگزینند.در اینجا به راهکارهایی در این زمینه اشاره میکنیم.
به دیگران احترام بگذارید
بیشتر سکوت کنید
قبل از صحبت کردن فکر کنید
در تعریف و تمجید از دیگران تردید نکنید
در لبخند زدن سختگیر نباشید
جای تردید نیست که لبخند زدن، خود نشان میدهد شما تا چه حد از همنشینی و صحبت با طرف مقابل خوشحالید و لذت میبرید. یک لبخند کوچک باعث جذب میشود. هر انسان دارای کودک درونی است که آن کودک درون به آنچه خود بخواهد جذب میشود؛ چه بخواهیم و چه نخواهیم. اخلاق کودک درون دقیقا مانند کودکان است و به چیزهای زیبا واکنش مثبت نشان میدهد. پس همانطور که یک کودک جذب یک لبخند میشود، ما نیز جذب چهره های بشاش و خندهرو میشویم. همچنین لبخند باعث زیبا شدن چهره میشود.
در امور دیگران دخالت نکنید
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که با شخصی دیگر یا تلفن همراه صحبت کنید و پس از پایان صحبت، یک نفر دیگر بیاید و بپرسد «چی شده؟» اگر این طور بوده، حتماً این قضیه کمیباعث دلخوری شما شده است. امور دیگران به ما ربطی ندارد؛ زیرا اگر ربط داشت، با ما در میان گذاشته میشد. دخالت در امور دیگران موجب دلخوری شده و آنها از آن شخص دلزده و دور میشوند؛ زیرا هیچکس دوست ندارد با افراد فضول معاشرت کند و حتی در حضور آنها حرف بزند.
شوخطبع باشید، ولی بسیار کم شوخی کنید
شوخی هرقدر هم کوچک میتواند باعث رنجش شود؛ مگر اینکه با فکر قبلی و بررسی بیان شده و یا انجام شود. مثلا شوخیهایی که به شخصیت افراد مربوط است، باعث قتل شخصیت میشود. شوخی اگر در حد یک لبخند کوچک و ملیح باشد، بسیار شیرین است و نه بیشتر. شوخی زیاد انرژی ذهنی را کاسته و جذابیت را از بین میبرد؛ چراکه پردههای حرمت را پاره کرده و موجب بیاحترامی میشود. بیاحترامی به خود، به دیگران و بیاحترامی و بیادبی در کلام و رفتار همگی از جذابیت شما میکاهد. شما باید هم در ظاهر آراسته باشید و هم در باطن وارسته. در عین حال، تبسم جذابیتی عمیق به چهره میبخشد. در تبسم سنگینی و متانت موج میزند، ولی در خنده و شوخی بیش از حد، سبکی و کاهش جذابیت نهفته است.
ظاهری آراسته داشته باشید
تمیز و مرتب باشید. هماهنگی و پاکیزگی، ناخودآگاه شما را جذاب میکند. البته بعضی افراد برای جذاب شدن به زحمت زیادی میافتند و خود را به شکلهای عجیب و غریبی درست میکنند؛ در حالی که مهمترین مسأله این است که مرتب و هماهنگ و در عین حال ساده باشید. نامرتب بودن حتی حرفهای قشنگ، مثبت و تأثیرگذار شما را ضایع میکند. فرزندی که همیشه پدر و مادر خود را آراسته و با ظاهری مرتب میبیند، ظاهر آراسته افراد غریبه او را نمیفریبد؛ چون ممکن است آنها جذب ظاهر آراسته کسی شوند که تأثیر منفی او از اثرات مثبتش به مراتب بیشتر باشد.
قاطعیت داشته باشید
کسانی که شخصیت قاطع و اهداف و ارزشهای معینی دارند، بیاستثنا افراد جذابی هستند؛ زیرا بسیار مصمم بوده و اعتماد به نفس دارند. داشتن اهداف مشخص، اعتماد به نفس به ارمغان میآورد و جذابیت در وجود چنین شخصی موج میزند.
مراقب امیال و غرایز شخصی خود باشید
افرادی که بر غرایز و امیال خود تسلط بیشتری دارند و بر میل جنسی، میل غذا خوردن یا عواطف و هیجانات خود مسلط هستند، جذابیت معنوی و به طور کلی تاثیر روانی مثبتی دارند و انرژی مثبت از وجودشان فوران میکند. اما کسانی که به دنبال غرایز و هوی و هوس و مدام در پی پاسخ به امیال خود هستند و نمیتوانند خود را کنترل کنند و خصوصا به زبان و نگاه خود مسلط نیستند، هیچ جذابیتی ندارند.
همانی باشید که هستید
از بیان حرفهای بیهوده و دروغ و بزرگ کردن خود بپرهیزید. همانی باشید که هستید؛ به این معنا که خود را بزرگتر از آنچه هستید جلوه ندهید و سعی نکنید خود را به زور در دل مردم جای دهید.
ثابتقدم باشید
کلید اصلی برای دستیابی به شخصیتی والا، صبور بودن است. مطمئناً با گذشت زمان و کشف حقایق، به هدف خود میرسید. شاید در ابتدا با تمسخر و تحقیر اطرافیان خود که افرادی معمولی هستند، روبهرو شوید، اما مهم خود شما هستید که به عمق خواسته خود پی ببرید. هرچقدر در رسیدن به هدف خود مصممتر باشید، موفقترید. بر اعصاب خود مسلط باشید و با سیاستی زیرکانه، تحقیرهای آنها را تحمل کرده و تنها به هدف خود فکر کنید. اگر تحت تأثیر افراد کوتهفکر قرار گیرید، ناخودآگاه هدفتان برای خودتان هم بیمعنا میشود.
در پی درک و همدلی باشید
بعضی مواقع، مشکلاتی در زندگی ما پدید می آید که فشارهای روحی و حتی جسمی فراوانی بر ما تحمیل میکند. بعضی از این مشکلات، به قدری طاقتفرسا هستند که حل آنها برای فرد دشوار است؛ در حالی که همین مشکل، برای فرد دیگر، شاید آسان باشد. گشایش این گرهها از زندگی دوستان، آشنایان و به عبارتی مردم، باعث محبوبیت میشود. فهم و درک دیگران در ارتباطات، قابلیتی است که تابع قضاوتهای فردی میباشد. به عبارت دیگر، درک دیگران از نظر عمقی و نفوذ، یکسان نیست؛ بلکه تابع شرایطی است که برخی افراد، استعداد بکارگیری آن را دارند و برای شکلدهی ارتباطات یاریبخش از آن بهره میگیرند و برخی هم نیازمند آموزش و توجه بیشتری در این زمینه هستند. مراد از این مؤلفه، حساسیت نشان دادن برای فهم دقیق افکار و احساساتی است که در لحظه لحظۀ ارتباط در فرد مقابل ظاهر میشود. درک و همدلی، تلاش برای حس کردن تجارب فرد مقابل است. در این حالت سعی کنید دنیا را از چشم فرد مقابل ببینید و از گوش او بشنوید و خود را جای او حس کنید. خودتان را جای فرد مقابل بگذارید و هرجا متوجه شدید مشکلی دارد، به او کمک کنید. در این صورت بسیار دوستداشتنی خواهید بود. البته شما سعی کنید این کار را با قصد و نیت پاک انجام دهید.
در پی سلطهگری نباشید
در برخورد با دیگران باید به این نکته توجه کرد که صداقت و نیت خیر و هماهنگی رفتار با نیات، یکی از اصول مهم محبوبیت است. اگر کسی پی ببرد که شما فقط در ظاهر به دیگران کمک میکنید و احترام میگذارید، از شما متنفر میشود. سعی کنید رفتار دروغین نداشته باشید. مسئله مهم دیگر این است که با محبوبیت خود در پی سلطه بر دیگران نباشید. استفن کاوی میگوید: «اشخاص خودمحور، احساس میکنند همه چیز در اختیار آنهاست و میتوانند هر کاری که میخواهند با دیگران بکنند. این طرز برخورد، تنها در کوتاهمدت و به طور موقت، کارساز است.» سلطهگری باعث از بین رفتن اعتماد و ایجاد تنفر میشود. از محبوبیت خود استفاده نامطلوب نکنید؛ این کار (سلطهجویی) باعث میشود که محبوبیت قبلیتان هم از بین برود. اریک فرم نیز در مفهومسازیهای خود درباره جهتگیریهای خلق و خوی، با طرح جهتگیری استثماری تا حدودی الگوی ارتباط سلطهگری را تحلیل و تبیین کرده است. او اعتقاد دارد که جهتگیری استثماری، منبع تمام خوبیها را خارج از خود میداند و با زرنگی سعی میکند آنها را به مرزهای خود منتقل کند. چنین افرادی محبت و عاطفه را نیز متاعی خارج از خود در نظر می گیرند که باید آن را با زیرکی به دست آورند و یا از دست دیگران بربایند. خلاصه اینکه زندگی برای یک فرد سلطهطلب، دریای پرتلاطم و نا ایمنی است که باید با نیرنگ به آن ادامه داد و انسانهای دیگر را در جهت اهداف قبلی به صورت پنهانی مهار و هدایت نمود.
سایر ویژگیها
صفات و ویژگیهای دیگری هم باید مورد توجه قرار گیرند تا محبوبیت شما کامل شود. هر موقع از خانه خارج می شوید، چانه و سر را بالا نگاه دارید، نفس عمیق بکشید و پرتوهای خورشید را به خود جذب کنید و با تبسم، دوستان و آشنایان را ملاقات نمایید. از اینکه مورد سوءتفاهم قرار میگیرید، وحشت نکنید و حتی یک دقیقه به دشمنی نیندیشید. هیچگاه از دیگران بدگویی نکنید و همیشه نسبت به کسانی که در جمع نیستند، وفادار باشید و اگر حقوقی از آنها نادیده گرفته شده، در حد توان، آن را ادا کنید یا تذکر دهید. با قول دادن به دیگران و انجام آن، روی آنها تأثیر میگذاریم. قول دادن، متعهد شدن و بر سر قول و قرار خود ایستادن، احساس خوبی نسبت به ما در دیگران ایجاد میکند؛ اما اگر نمی توانید بر سر قول خود بایستید، اصلاً قول ندهید و متعهد نشوید.!!
در این خاک در این خاک در این مزرعه ی پاک بجز عشق بجز مهر دگر هیچ نکاریم
زینب قائمپناه دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه تربیت مدرس
زیبـــا شــو دات کام
سلام
مرسی خیلی زیبا و به موقع بود من یکی که بهش خیلی نیاز داشتم
[پاسخ]