درمان جوشگاهها

یکی از مشکلاتی که در سنین بحران ساز یعنی سنین ازدواج مورد توجه جدی قرار می گیرد، ظاهر ناخوشایند آثار زخمهای صورت است که عمدتا توسط جوشهای چرکی و عمیق صورت و همچنین در اثر عوامل دیگر مانند آبله مرغان و جراحات پوستی ناشی از ضربه و تصادفات یا بیماریهای دیگر بوجود می آید. اگر چه جوشگاههای پوستی از نظر دیگران می تواند خیلی خفیف و نامشخص باشد ولی با این حال برای خود بیمار بسیار قابل توجه است.

از آنجا که پیشگیری از ایجاد اسکار یا جوشگاه بسیار ساده تر از درمان است، لذا در اکثر موارد تاکید بر درمان طبی زودرس و طولانی تا پایان بیماری می باشد. در جوش غرور جوانی اسکارها می توانند از سوراخهای کوچک که ممکن است با سوراخهای گشاد غدد چربی پوست اشتباه شوند، تا ضایعات آبله ای شکل بزرگ و عمیق وجود داشته باشند. این جوشگاهها یا اسکارها می توانند صورت، پشت، سینه و حتی بازوها را گرفتار کنند و می توانند فرو رفته یا برآمده باشند.

روشهای مختلف درمان اسکار آکنه و جوشگاههای صورت عبارتند از: عمل تراشیدن پوست، استفاده از لیزر CO2، عمل جراحی برداشتن اسکار، برآمده کردن پوست و گرافت پوستی، تزریق مواد پرکننده اسکار و پیلینگ یا لایه برداری پوست که بر اساس شدت و گستردگی ناهنجاری پوست در افراد مبتلا می توان انتخاب کرد.

در روش درم ابریژن به وسیله عمل تراش پوست لایه سطحی پوست سائیده شده و در نتیجه لایه زیرین پوست که ظاهر صاف تر و شفاف تری دارد، جایگزین آن می شود. همچنین لایه زاینده پوست تا مدت ۶ ماه بعد فعالتر بوده و سرعت رسیدن سلولهای عمقی پوست به سطح پوست بیشتر شده و کلاژن سازی در ناحیه درم فعالتر شده و استحکام درم بیشتر می شود.

کلیه این اتفاقات باعث کم شدن عمق اسکار و فرورفتگی پوست یا از بین رفتن آن می شود. استفاده از کرمهای مخصوص که قبل از عمل باعث تحریک پوست و لایه برداری می شود، چند هفته قبل از عمل ضروری بوده و باعث سریعتر شدن ترمیم پوست پس از عمل سائیدن پوست می گردد.

پس از عمل با پانسمان مخصوص روی پوست پوشانده شده و بعد از ۲ تا ۴ روز، پانسمان برداشته می شود و پس از دو هفته بیمار می تواند با استفاده از وسایل ضد آفتاب به سرکار خود برود. البته تا مدت ۶ ماه بیمار نبایستی و معرض مستقیم نور آفتاب قرار بگیرد. بیماران که سابقه عفونت تب خال و یا سابقه عدم ترمیم زخم دارند و همچنین کسانی که قرص اکوتان مصرف می کنند، بایستی قبل از عمل به پزشک اطلاع دهند.

بعضی مواقع جوشگاههای عمیق پوست صورت را با عمل جراحی برداشته و محل را بخیه می زنیم، در برخی بیماران لازم است اسکارهای عمیق توسط تزریق کلاژن پر شده و یا در بعضی موارد پیوند پوست از پشت گوش به ناحیه فرو رفته پوست انجام می شود. انواع مختلف پیلینگ، به تنهایی یا همراه سائیدن پوست برای بهبودی جوشگاههای سطحی و التهابی پوست انجام می شود که این عمل اگر همراه با مصرف طولانی مدت اسیدهای رتینوئیک و ترکیبات آلفاهیدروکسی اسید باشد، بخصوص در افراد با پوست سفید و روشن نتایج خوبی دارد.

امروزه از لیزر دی اکسید کربن، در درمان اسکارهای پوستی نیز استفاده شده است که نتایج خوب بوده و با عمل سائیدن پوست قابل مقایسه است و عوارض نیز محدود گزارش شده است.

درمان تیرگی پس از التهاب ناشی از جوشهای دستکاری شده، مشکل و طولانی است و برای حصول نتایج مورد قبول، ۱۲-۶ ماه وقت لازم است. استفاده روزانه از ضد آفتابهای با طیف وسیع بخش مهم درمان است. انواع متفاوتی از کرمهای موضعی در درمان تیرگی پس از التهاب استفاده می شود که شامل کرمهای هیدروکینون، ترتینوئین، اسید گلیکولیک و آزلائیک اسید است. استفاده از پیلینگهای شیمیایی در بدست آمدن نتایج عالی، موثر است.

سایر درمانها شامل استفاده از تری کلرواستیک اسید، کرایوتراپی سطحی با نیتروژن مایع می باشد که البته در افراد با پوست تیره به دلیل احتمال ایجاد اسکار بهتر است انجام نشود. استفاده از کرمهای پوشاننده برای مناطق درگیر نیز می تواند از لحاظ ظاهری برای فرد موثر باشد. رتین آلدئید و یا اسید گلیکولیک می تواند در درمان تیرگی پس از التهاب در مورد جوش صورت استفاده شود

دکتر محمد علی نیلفروش زاده -متخصص پوست و مو

زیبــاشــو دات کام

مطالب مرتبط

۲۳ دیدگاه‌

  1. شیما گفت:

    صورتم جای جوش لکه داره چیکار کنم دیگه تیره شدم ی راهی بگین

    [پاسخ]

  2. sevdaaa گفت:

    SLM khste nabashid.man jushhaye kisti dashtam k be Elat vujud list pco ijad shore budan Alan jusham rattan Montana Jaye jushham b surate radi germez munde kam omge vali germezish malume.shoma Che chiziro tosiye mikonin.?mamnunanm.

    [پاسخ]

  3. niloofar گفت:

    salam.mamnon az mataleb khobeton .chekar konim bad eslah josh nazanim

    [پاسخ]

  4. پروین مشاک گفت:

    از ضماد پودر باقالی و پودر جو و مخلوط سرکه و صدر و مخلوط حناو قره قروت استفاده کن

    [پاسخ]

  5. عرفان گفت:

    سلاممم خسته نباشید..من ازوقتی ک راهیه راهنمایی شدم جوشهای صورتم شروع شدبه دراومدن وازاون وقت ب بعدکه الان۳دبیرستانم هنووزم جوشام هست بدترازقبل شده..ایا رهکاری هست برای بهبودجوووشام..؟؟

    [پاسخ]

  6. سارینا گفت:

    وااای امااااااااااااااااااان از جوش!!!!!!!!!!! 🙁

    [پاسخ]

  7. hadis گفت:

    سلام مدتیه که صورتم جوش میزنه نمیدونم چکار کنم خیلی ناراحتم کمکم کنید

    [پاسخ]

    محبوبه پاسخ در تاريخ سپتامبر 28th, 2014 15:08:

    از کرم های ضد آکنه حاوی آزلائیک اسید ۲۰ % (آزلادرم)استفاده کنید . این کرم روزی دو مرتبه پس از شستن کامل پوست صورت با صابون و خشک کردن آن استفاده شود.( فقط روی جوش ها) طول درمان ۱۲-۶ ماه و اثربخشی دارو ۴ هفته بعد از مصرف است. این دارو جزء معدود داروهای درمان آکنه است که عوارض جانبی خاصی ندارد و در معدود مواردی در صورت حساس بودن شدید پوست خارش و اریتم پوستی ایجاد می کند. که بهتر است باز هم درمان را ادامه دهید. این دارو بسیار قابل تحمل است و مانند سایر داروهای ضد آکنه قرمزی و التهاب و پوست پوست شدن و … را به همراه نخواهد داشت. خوشبختانه این دارو با کیفیت خوب توسط داروسازان ایرانی در کشورمان ساخته می شود و به همین دلیل داروی گرانی نیست و به راحتی قابل تهیه است. موفق باشید.

    [پاسخ]

  8. natasha گفت:

    slm khaste nabashid
    man soratam joash o jaye joash dare o dochare tiregi shiude az in vaziyat khilly narahatm 🙁 plz mishe komakam konid chizaye zyadi emtehan kardam ama natije nadasht

    [پاسخ]

  9. زهرا گفت:

    من بااینکه پوست سفیدوخوبی داشتم یکدفعه صورتم پرجوش شد.هرراهی روبگین رفتم ولی درمان نشن.خواهش میکنم راهنماییم کنید.ممنون

    [پاسخ]

    مهسا پاسخ در تاريخ سپتامبر 4th, 2013 14:40:

    از کرم anti acne سینره استفاده کن هر شب موقع خواب به جوش هایت خمیر دندان بزن چای شیرین و سرخ کردنی نخور رو صورتت لیف و صابون بدن نزن از حوله ی مخصوص استفاده کن .امیدوارم موثر باشد

    [پاسخ]

  10. سهیل گفت:

    سلام خسته نباشید
    من جای جوشام حفره ای شده و چون بیماری ویتیلیگو دارم نمیتونم لیزر کنم
    لطفا برا درمانش منو راهنمایی کنید.ممنونم

    [پاسخ]

  11. sahar گفت:

    سلام خسته نباشید
    من ۳۴ سالمه پوستمو لایه برداری کردم برا اینکه جای جوشا بره یه مدت خیلی عالی وخوب بود
    اما الان جای جوشا مونده چهره ام گرفته شده با این که پوستم سفیدب ود الان چه تو صیه ای شما دارید؟ ممنون میشم اگه جواب بدید در ضمن زیر چشمام یه جوشهای هست که دکتر میگه چربی هستند با لیزر میشه برداشت میخوام ببینم راه درمان دیگه نداره

    [پاسخ]

    arezooo پاسخ در تاريخ جولای 12th, 2013 12:06:

    سلام گلم
    اگه حفره داری میتونی هفته ای ۳-۴ بار از ترکیب زاج سفید( من از داخل اسفند بر میدارم ولی از عطاریها میتونی تهیه کنی) با سفیده تخم مرغ .. اینقد هم بزن تا کف کنه و بعد بمال رو صورتت تا نیم ساعت بمونه بعد با آب ولرم بشور ..
    به امید شادکامی

    [پاسخ]

  12. هانا گفت:

    ljmh

    [پاسخ]

  13. تینا گفت:

    چی کار کنم جوش های صورتم از بین بره .میخوام پوستم صاف بشه عین دوران کودکی

    [پاسخ]

    درنا پاسخ در تاريخ آگوست 14th, 2014 02:11:

    کلیندامایسین بزنوقرص ازیترومایسین هم خوبه

    [پاسخ]

  14. بنده خدا گفت:

    سلام
    یه مدته پوستم تیره شده مخصوصا پیشانیم…چیکار کنم؟کمک…دکترم رفتم مال کبدم نبود…از چیه؟چطوری خوبشم؟

    [پاسخ]

    پروین+مشاک پاسخ در تاريخ نوامبر 22nd, 2014 17:55:

    اگه ازهمه چیزناامیدشدی روغن ارده بمال عالیه زود نتیجه میگیری

    [پاسخ]

  15. ناعمه گفت:

    سلام یه سوال:چه طور میشه جوش ها را کلا نابود کرد؟

    [پاسخ]

  16. ana گفت:

    hast mishe ba collagen poresh kard vali kheily khatarnake va zesht rahe digeyee vojud nadare chun kolan charbi tuye badan be tore mozeyee kam ya ziad nemishe! vali mishe chagh shod va sooratam chagh mishe ke hameye ina karaye badian va soorate laghar behtare:)

    [پاسخ]

  17. sara گفت:

    من یه سوال داشتم آیا راهی برای پر کردن صورت وجود دارد (چاق کردن صورت) کرمی چیزی هس یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ب
    ا
    ت
    ش
    ک
    ر

    [پاسخ]

    arezooo پاسخ در تاريخ جولای 12th, 2013 12:02:

    سلام
    هر شب کپسول یا قرص مولتی ویتامین بخور صورتت تپل میشه عرض ۳ هفته تا ۱ ماه … قرصشم که ضرر نداره برا بدنت ..

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + دوازده =