قرصهای پیشگیری از بارداری

contraceptivePill_1462148c

باید به این نکته توجه نمود که حتی در اولین مقاربت هم ریسک بارداری وجود دارد

دوش گرفتن واژینال پس از تماس ج ن س ی از بارداری جلوگیری نمیکند

قرص های هورمونی معمولا ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند

اثربخشی این روش معمولا ۱۸ در صد است

روش هورمونی در سالهای اولیه ازدواج بهترین روش پیشگیری است

بهتر است ۲ ماه قبل از ازدواج وشروع رابطه مصرف قرصهای هورمونی شروع شود تا ریسک بارداری ناخواسته کم شود

قرصهای جدید هورمون کمتری دارند و اگر قرص قطع شود زن به راحتی بارور میگردد

CONTRAINDIVATION OF OCP

  • HEART DISEASES
  • LIVER DISEASES
  • BREAST CANCER
  • Uterine bleeding
  • UTERINE CANCER

نحوه مصرف قرص و مسائل مرتبط با آن

روز آغاز خونریزی قاعدگی روز اول محسوب می شود و روز پنچم چه خونریزی تمام شده و یا هنوز ادامه داشته باشد اولین قرص را بخورید. پس از آن، هر شب در ساعت معینی که ترجیجا پس از شام و قبل از خواب است، یک قرص مصرف کنید تا ۲۱ قرص هورمون دار موجود در بسته تمام شود. پس از پایان ۲۱ قرص حاوی هورمون، هفت روز کامل هیچ قرصی نخورید (در بسته بندی ۲۱ روزه) و یا تنها قرص های تقویتی فاقد هورمون مصرف کنید (در بسته بندی ۱۸ روزه) توجه: در طی این هفت روز که هورمون به بدن نمی رسد بایستی قاعدگی اتفاق بیفتد. در غیر اینصورت باید مصرف قرص را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

پس از گذشت ۷ روز کامل، مصرف قرص های بسته بعدی را آغاز کنید. برای مصرف قرص پس از این ۷ روز، تنها شرط اتفاق افتادن قاعدگی است. زمان خونریزی و اینکه آیا هنوز خونریزی ادامه دارد یا خیر تأثیری در زمان شروع مصرف دوره بعدی قرص ندارد. نکته مهم: در مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری آن است که قرص های ضد بارداری باید هر روز در ساعت معینی بدون توجه به اینکه آیا فرد رابطه ج ن س دارد یا خیر مصرف شوند تا بهترین کارآیی را داشته باشند هرگز نباید از قرص های خواهر یا دوست خود استفاده کنید زیرا بسته بندی ها به نحوی آماده شده اند که مطابق برنامه مشخصی به صورت روزانه مقدار مناسبی هورمون را به بدن برسانند و بنابراین قرصهای مربوط به یک روز با قرص روز بعد ممکن است ترکیب مختلفی داشته باشد. پس همیشه

قرص هر روز را در همان روز مصرف کنید.اگر خانمی فراموش کرد که یک قرص را مصرف نماید ممکن است خطر حاملگی وجود داشته باشد.

در مورد فراموشی قرصهای LD یا HD : در صورت فراموش شدن قرص یک شب، بایستی تا نوبت بعدی هر موقع به یاد آمد، قرص فراموش شده را بخورید. چنانچه تا شب بعد به یاد نیامد، شب بعد دو قرص با هم مصرف کنید.در صورتی که خوردن قرص دو شب فراموش شود، تا دو شب متوالی هر شب دو قرص بخورید و تا آخر بسته، همزمان از روش جلوگیری دیگری مانند کاندوم هم استفاده کنید در صورت فراموشی قرص ۹ شب متوالی یا بیشتر، از خوردن بقیه قرصها خودداری کنید و تا شروع خونریزی و آغاز دوره قاعدگی جدید از روش جلوگیری دیگری استفاده کنید.

از روز پنجم قاعدگی بسته جدید را شروع کنید. در مورد فراموشی قرصهای چند مرحله ای:در صورتیکه در فاصله ۱۲ ساعت پس از زمان همیشگی مصرف به خاطر آمد، قرص فراموش شده را مصرف کنید. اگر پس از ۱۲ ساعت بخاطر آمد، نیازی به مصرف قرص فراموش شده نیست. ولی باید تا پایان بسته، بقیه قرصها را همراه با استفاده از یک روش دیگر مانند کاندوم مصرف کنید.

قرص نباید به صورت ناپیوسته، مثلا یک ماه درمیان و یا دوماه درمیان و یا چند روز در میان مصرف شود.

وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص برای ۱ تا ۹ ماه اهمیتی ندارد. در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد.علائمی مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۱ تا ۹ ماه برطرف می شود. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل از خواب مصرف کنید. کم شدن حجم خونریزی قاعدگی پس از قطع قرص در مقایسه با حالت قبل از مصرف قرص طبیعی است.

اما در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک روز درمیان و یا قطع کامل باید به پزشک مراجعه نمود.برای مصرف قرص LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۱۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت پزشک مصرف کرد. لیکن در مواردی نظیر فشارخون کنترل نشده و مصرف سیگار توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۹۵ سال محدود گردد.

زنان شیرده بهتر است از قرصهای پروژسترونی که ترشح شیر را کم نمی کند، استفاده کنند. بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای عروقی مغز، بیماریهای حاد کبد، سرطان پستان و سرطان رحم، خونریزی رحمی با علت ناشناخته، احتمال حاملگی یا حاملگی ثابت شده موارد منع مصرف قرصهای ضد بارداری است که پزشک پیش از تجویز این قرصها آنها را مد نظر دارد قرص پیشگیری از بارداری از بیماریهای مقاربتی پیشگیری” نمی کند”. کسانی که رابطه ج ن س ی دارند حتما باید از کاندوم در کنار استفاده از قرص برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی

استفاده نمایند

عوارض جانبی احتمالی قرص پیشگیری از بارداری

  • خونریزی قاعدگی غیر طبیعی
  • تهوع
  • افزایش وزن
  • سردرد، سرگیجه
  • درد پستان
  • تغییر در خلق و خو
  • لخته شدن خون در زنان زیر ۹۵ سال غیر سیگاری بسیار نادر است

 

رضا پوردستگردان میکروبیولوژیست

زیباشو دات کام

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. shadi گفت:

    ﺳﻼﻡ.ﺑﺒﺨﺸﻴﺪﻣﺰاﺣﻢ ﺷﺪﻡ ﺧﻮاﺳﺘﻢ ﺑﮕﻢ ۲۱ ﺳﺎﻟﻤﻪ ۷ ﻣﺎﻩ اﺯﺩﻭاﺝ ﻛﺮﺩﻡ ﻭ۲۸٫۳٫۹۴ ﭘﺮﻳﻮﺩﺷﺪﻡ.اﻣﺮﻭﺯ ۲۹٫۴٫۹۴ ﺑﺎﻳﺪﭘﺮﻳﻮﺩﻣﻴﺸﺪﻡ.ﻛﻪ ﻧﺸﺪﻡ..ﻓﻌﻼﻗﺼﺪﺑﺎﺭﺩاﺭﻱ ﻧﺪاﺭﻡ.ﻭﻟﻲ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﭼﻧﺪﺭﻭﺯﭘﻴﺶ ﺑﺎﺷﻮﻫﺮﻡ ﻧﺰﺩﻳﻜﻲ ﺩاﺷﺘﻢ ﺁﺏ ﻣﻨﻲ ﺭﻳﺨﺖ ﺗﻮ.ﻣﻦ ﺯﻭﺩﺧﻮﺩﻣﻮﺷﺴﺘﻢ ﻭﻳﻚ ﻋﺪﺩﻗﺮﺹ ل ﺩﻱ ﺧﻮﺭﺩﻡ ﻭﻓﺮﺩاﺑﻌﺪﻇﻬﺮﺵ ﺩﻭﻋﺪﺩﻗﺮﺹ اﻭﺭﮊاﻧﺴﻲ ﺧﻮﺭﺩﻡ.ﺑﺎﺯﻫﻢ ﺩﻭﺭﻭﺯﭘﻴﺶ ﻳﻪ ﻧﺰﺩﻳﻜﻲ ﺩﻳﮕﻪ ﺩاﺷﺘﻴﻢ ﺁﺏ ﺭﻳﺨﺘﻪ ﺷﺪ ﺯﻭﺩ ﻗﺮﺹ اﻭﺭﮊاﻧﺴﻲ ﺧﻮﺭﺩﻡ.اﻻﻧﻢ ﺩﻭ رﻭﺯ اﺯ ﭘﺮﻳﻮﺩﻡ ﮔﺬﺷﺘﻪ.ﭘﺮﻳﻮﺩﻡ ﻣﻨﻆﻤﻪ.ﭼﻜﺎﺭﺑاﻳﺪﺑﻜﻨﻢ.اﺳﺘﺮﺱ ﺩاﺭﻡ ﺗﻮﺭﻭﺧﺪاﺟﻮاﺏ ﺑﺪﻳﻦ..

    [پاسخ]

  2. negin گفت:

    lotfa dar morede qorshaye orzhansi ham nazar bdin chan % jelogiri mikoe age sari baad moqarebat masraf bshe?

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هجده =