آیا شکلات و شیرینی جوشهایم را بدتر میکند؟
آکنه از شایعترین بیماریهای پوست است طوری که تقریبا تمام نوجوانان به درجاتی به آن دچار می شوند. این بیماری در نتیجه انسداد مجاری غدد چربی پوست ایجاد شده و سپس با افزدوده شدن التهاب و عوامل میکروبی شدت می گیرد. آکنه غالبا در خانمها بیشتر دیده می شود ولی در عوض در مردان شدیدتر است.
مهمترین عامل افزایش ترشحات غدد سباسه است که به خصوص در صورت، سینه و پشت تمرکز دارند. با افزایش این ترشحات و انسداد مجاری غدد بتدریج عوامل میکروبی و التهاب نیز اضافه شده و علائم آکنه پدیدار می شود. شاید شایعترین سوالی که یک متخصص پوست از بیمار خود می شنود، نقش تغذیه در بروز یا شدت آکنه است. گر چه تاکنون مطالعه ای بطور یقین رابطه آکنه و تغذیه را ثابت نکرده بود ولی در مطالعه جدیدی که در سال ۲۰۰۷ توسط مرکز تحقیقات دانشگاهی RMIT در شهر ملبورن استرالیا انجام گرفته است، نتایج جدیدی منتشر گردیده است. در بررسی های انجام شده دیده شده است که میزان بروز آکنه با تغییر شیوه زندگی و تغییر رنگ و بوی زندگیها به سمت الگوی غربی، تغییر کرده است از این جهت محققان فاکتورهای موثر بر شیوه زندگی از جمله تغذیه را بررسی کردند. در سال ۱۹۳۰ آکنه، بیماری شناخته شد که با به هم ریختگی متابولیسم کربوهیدرات رابطه داشت چرا که اولین مطالعات اختلال تحمل گلوکز را در بیماران مبتلا به آکنه نشان می داد. اخیرا این موضوع مطرح شد که چگونه تغذیه بر فعالیت سیستم اندوکرین یا هورمونی فرد موثر است. کورداین در مطالعه ای نشان داد که ایندکس گلایسمیک بالا می تواند باعث شیوع بالای آکنه در این شیوه زندگی شود. در این مطالعه ۴۳ نفر مرد با سن ۲۵-۱۵ سال مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط انتخاب شدند و این افراد هیچ درمان خوراکی یا موضعی استفاده نمی کردند. و این مردان در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند.
در گروه مداخله بیماران تحت رژیم غذایی با بارگلایسمیک پایین که ۲۵% انرژی آن از پروتئین و ۴۵% با ایندکس کربوهیدرات پایین، قرار گرفتند. در مقابل در گروه کنترل رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات استفاده شد. تعداد ضایعات و شدت آکنه هر ماه بررسی می شد.
نتایج نشان داد در هفته ۱۲، تعداد متوسط ضایعات در گروه با رژیم غذایی کم کربوهیدرات کاهش بیشتری نسبت به گروه کنترل داشت و وزن این گروه نیز کاهش بیشتری داشت. در واقع بهبودی آکنه پس از رژیم غذایی با بارکربوهیدرات کم نشان دهنده این واقعیت است که شیوه زندگی و تغذیه نقش مهمی در پاتوژنز آکنه دارد. اگر چه مطالعات بیشتری برای تاثیر واقعی عوامل مجزا بر بروز آکنه لازم است.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده متخصص پوست و مو
زیبــا شــو دات کام
ببینیدمن همه ی روش هارو امتحان کردم ولی اصلا تاثیری نداشته
[پاسخ]
بهترین راه درمان جوش ژل سینره است که توی جهان حرف اول رو میزنه این ژل بسیار درمان کننده ی خوبی است اگه پوستان جرب است حتما ازاین ژل استفاده نماید تا پوستان خوب شود ودرباره شیرنی باید بگم که این مواد شیرین که از تنقلاغت است اصلا تا پایان جوش هایتان استفاده نکنید چون جوش را بدتر میکند همین طور از درست کردن چای شیرین یا چای نبات چون جوش هایتان بسیار بدتر میکنند.
باتشکر
[پاسخ]
….ببین تومیتونی از سرکه یا آب نمک یالیمو برای پوستت استفاده کنی///
[پاسخ]
سلام.من صورتم جوشهای بزرگ وچرکی می زند دست خودم نیست میکنمشون برای جوشهای چرکی و جای جوش چکار کنم یک راه حل گیاهی باشه علتم چیست.
[پاسخ]
سلام..بهتره تغذیتون و اصلاح کنید..رب انار بخورید چون طبعش خنکه جوش رو از بین میبره و رنگ صورت و زیبا و شفاف میکنه..از شکلات و کیک و شیرینی استفاده نکنید چون هیچ ماده مغذی براتون نداره..در واقع قند این محصولات ضرر هم داره..ویتامین بدن رو هم از بین میبره..اگه میخواید از سرخ کردنی ها استفاده کنید سعی کنید موادتون در روغن غرق بشن اینطوری ضررش به حداقل میرسه..غذای بیرون رو نخورید..غیر از آلودگی های مختلف زمینه ساز سرطان های مختلف میشن..خواب کافی،نوشیدن آب کافی،آرامش و شادی تأثیر زیادی در سلامت و زیباییتون داره..موفق باشید
[پاسخ]