یـــک مـو هم غنیمت اســت!

هر روزه ممکن است شما ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست بدهید؛ اما این امری طبیعی است و موهای جدید جایگزین آنها خواهند شد. اگر تعداد موهای جایگزین کمتر از تعدادی است که از دست می‌دهید، علامتی هشداردهنده است که معمولا به دلیل رژیم بد غذایی، اضطراب، شوره سر، گردش ضعیف خون، کم‌خونی، عصبانیت، تنش‌های روانی و زندگی بدون تحرک بروز می‌کند. از آنجایی که بیشتر افراد دچار ریزش مو هستند، بنابراین راه‌های مختلف را جهت رهایی از آن امتحان می‌کنند. بهترین راه درمان طبیعی ریزش مو رعایت استانداردهای صحیح شیوه زندگی است. رژیم غذایی مناسب داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید، خواب کافی داشته باشید غذاهای با ارزش غذایی بالا بخورید.
برخی از راه‌های طبیعی درمان ریزش مو عبارتند از:
۱- حداقل هفته‌ای سه بار موهای خود را بشویید. البته ثابت شده است که زیاده‌روی در این امر به مو آسیب می‌رساند. از مصرف شامپوها و صابون‌هایی که حاوی موادشیمیایی هستند، خودداری و فقط از انواع طبیعی آن استفاده کنید.

۲- حداقل هفته‌ای سه بار با روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل یا روغن خردل، مو و پوست سر خود را ماساژ دهید و از عوض کردن مداوم روغن بپرهیزید. این کار یکی از موثرترین راه‌ها در درمان ریزش مو می‌باشد.
۳- برای داشتن موهایی سالم، موادی همچون برگ‌های سبز سبزیجات، سالاد، شیر، دانه سویا، مخمر و میوه‌ها را به رژیم غذایی خود اضــافه کنید.

۴- برای متوقف کردن ریزش مو، پس از هر شستشو، پوست سر را ماساژ دهید. این کار غده‌های چربی‌ساز را فعال و باعث تسریع گردش خون می‌شود.
۵- چند قطره آب لیموترش و روغن نارگیل را مخلوط کرده و به کف سر بمالید.
۶- آب گشنیز برای مو بسیار مفید و سودمند است.
۷- ترکیب بذر لیمو و فلفل سیاه (به صورت خمیر) همچون معجزه‌ای برای جلوگیری از ریزش مو و کچلی‌های سکه‌ای است.
۸- تمیز نگاه داشتن مو بسیار مهم است؛ چرا که کثیفی‌ها و شرایط نامناسب ریشه مو را از میان می‌برد.
۹- از دو گیاه حنا و آلوورا و یا نرم‌کننده‌های خانگی برای داشتن موهایی سالم استفاده کنید.
۱۰- پس از هر نوع ماساژ، سر خود را برای بهتر شدن و تسریع گردش خون وارونه نگاه دارید.
۱۱- موها را بیش از حد نیاز شانه نزنید؛ چون موجب آسیب و شکستگی مو می‌شود.
۱۲- از شانه، برس و هرگونه وسیله‌ای که با مو در ارتباط است و به دیگری اختصاص دارد، استفاده نکنید زیرا می‌تواند باعث انتقال شپش و یا دیگر عفونت‌ها شود.

۱۳- پوست سر خود را به آب پیاز آغشته کنید و اجازه دهید نیم ساعت باقی بماند؛ سپس شامپو کنید.
۱۴- قبل از شامپو کردن، پوست سر خود را با آب سیر ماساژ دهید.

۶ دلیل اصلی ریزش مو
در آقایان ریزش مو با بالا رفتن سن و گاه از سنین نوجوانی آغاز می‌شود که بعضی آن را پذیرفته و بعضی دیگر درصدد درمان برمی‌آیند. ریزش مو یا کچلی در خانم‌ها نگرانی بزرگی برای آنها به وجود می‌آورد. یکی از عوامل مهم ریزش مو هورمونی است؛ اما دلایل دیگری هم وجود دارند که باید به آنها نیز توجه کرد.
۱- ریزش طبیعی: در چرخه طبیعی، تارهای مو چند سال متوالی رشد کرده، سپس می‌ریزند و جایگزین موها می‌شوند. این بدان معنی است که در همه زمان‌ها یکسری از تارهای مو درگیر فرایند ریزش و سری دیگر در حال رشد دوباره و جایگزین شدن هستند. بنابراین ریزش موها هنگام شانه کردن، شستشو، خشک کردن و یا مالش پوست سر بسیار طبیعی است. اما گاهی اوقات این ریزش طبیعی ممکن است به طور موقت افزایش یابد که می‌تواند زنگ خطری برای کچلی احتمالی باشد. در این مورد اولین سوالی که از بیمار پرسیده می‌شود این است که آیا موها رفته رفته در حال کم پشت شدن هستند یا ریزش بیش از حد، طبیعی است که البته مورد دوم احتیاج به درمان ندارد.
۲– اختلالات هورمونی: موارد متعددی از مشکلات هورمونی سبب ریزش مو می‌شوند. ترشح خیلی کم یا خیلی زیاد هورمون تیروئید یکی از دلایل رایج کم پشتی و ریزش موی سر است. این موضوع به راحتی با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص است. همچنین بالا رفتن هورمون توستسترون یکی از دلایل ریزش مو و افزایش موی صورت و بدن می‌باشد. میزان بالای انسولین که اغلب در افراد مبتلا به دیابت ایجاد می‌شود نیز می‌تواند باعث ریزش مو شود. در خانم‌هایی که مبتلا به سندروم تخمدان چند کیستی هستند، احتمال بالا رفتن هورمون توستسترون و انسولین وجود دارد.
۳- التهاب پوست سر: بیماری‌های التهابی متعددی از قبیل اگزما، سبوریا و داء الصدف (پسوریازیس) می‌توانند باعث ریزش سکه‌ای مو و قرمزی و پوسته پوسته شدن گردند. همچنین عفونت‌های قارچی پوست سر که به آن کچلی کرم حلقه‌دار نیز گفته می‌شود و عفونت‌های باکتریایی ریشه می‌تواند باعث مشکل مشابهی، یعنی ریزش سکه‌ای مو شود؛ با این تفاوت که عارضه قرمزی پوست در آن وجود ندارد.
۴– زخم موضعی: گلسرهای محکم می‌توانند موجب کم پشت شدن مو شوند چون باعث قطع و یا شکسته شدن ریشه مو از بن می‌شوند. بعضی از درمان‌های شیمیایی به پیاز و یا تار مو آسیب می‌رسانند. حشراتی که به مو حمله می‌کنند (همانند شپش و یا گال) می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم سبب ریزش مو شوند؛ به این صورت که شخص را تحریک به خارش کرده و به مو آسیب می‌رسانند. وسواس موکنی نیز یک حالت روانی است که شخص از روی اضطرار موهای خود را می‌کشد یا دور انگشتان می‌چرخاند. حتی گاهی خود شخص نیز از دلیل ریزش غافل است.
۵- داروها: داروهای متعددی وجود دارند که می‌توانند باعث کم مویی و ریزش مو شوند. در این میان استروئیدها و شیمی‌درمانی رایج‌ترین هستند. بعضی از داروهای ادرارآور نیز به دلیل افزایش سطح تستسترون باعث کم شدن موی بدن می‌شوند؛ اما معمولا تاثیر زیادی روی موی سر ندارند. اگر فکر می‌کنید ریزش موی شما مربوط به دارویی است که به تازگی شروع به مصرف آن کرده‌اید یا میزان آن را افزایش داده‌اید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
۶– دلایل روانشناسی: اضطراب، عصبانیت و افسردگی به طور شگفت‌آوری موجب ریزش مو می‌شوند که تشخیص و درمان آنها نیز بسیار مشکل است. اگر انسان‌ها تاثیر استرس و عصبانیت را در مشکلات کم مویی و ریزش مو می‌دانستند، حتما سعی در کاهش میزان آن در زندگی خود می‌کردند. استرس‌های معمول در زندگی و استرس‌های ناشی از ریزش مو در هم می‌آمیزند و آنوقت است که مشکل سخت‌تر هم می‌شود. برخی افراد با نگرانی و بزرگ‌نمایی ریزش مو استرس خود را بیشتر کرده و سرعت ریزش مو را افزایش می‌دهند. زمانی که ریزش موی خود را تشخیص دادید، اولین گام، مراجعه به پزشک متخصص برای تعیین دلیل آن است؛ سپس درمان با توجه به دلایل آن آغاز می‌گردد. اگر این دسته از درمان‌ها کافی و یا تاثیرگذار نبود و یا اصلا دلیل آن ناشناخته باقی ماند، دو روش دارویی دیگر نیز وجود دارد که در برخی موارد موثر واقع می‌شود. استفاده از محلول ماینوکسیدیل یا روگین، درمان موضعی است که می‌توان از آن سود برد. تا به حال عملکرد دقیق این دارو به طور واضح مشخص نشده است، اما خانم‌ها و آقایان می‌توانند بدون نگرانی از هیچ‌گونه عارضه‌ای از آن استفاده کنند. فیناستراید یا پروپسیا قرصی است که فقط با نسخه پزشک می‌توان تهیه کرد که عملکرد آن پیشگیری از تغییر شکل هورمون تستسترون به فعال‌ترین حالتش می‌باشد و می‌تواند یکی از اصلی‌ترین عوامل ریزش مو در مردان را کاهش دهد.
درمان کلی
بعضی از افراد ترجیح می‌دهند مشکل ریزش موی خود را با روش‌های پزشکی یا جراحی، مانند کاشت مو درمان کنند و برخی دیگر، استفاده از موی مصنوعی یا همان کلاه‌گیس را انتخاب می‌کنند و یا شیوه‌های مختلف آرایش مو، مثل رنگ کردن یا تغییر مدل مو را ترجیح می‌دهند. راهی که شما انتخاب می‌کنید، بستگی به دلیل ریزش موی‌تان دارد. بعضی احساس می‌کنند نیاز به درمان دارند؛ در حالی که بعضی دیگر اهمیت کمتری به کم مویی یا کچلی خود می‌دهند. اگر یک بیماری، یک داروی خاص و یا استرس دلیل کم مویی است، درمان آن بیماری، عوض کردن دارو و از بین بردن یا یادگیری مدیریت بر استرس باعث توقف ریزش مو می‌شود. درمان ریزش مو می‌تواند اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد؛ با این وجود، روش‌های جایگزینی نیز عوارض جانبی خود را دارند.
ریزش موی ارثی
درمان ریزش موی ارثی (آلوپسیا) با هدف پیشگیری از ریزش سبب بهتر شدن رشد مو و پوشش نواحی بی‌موی سر می‌شود؛ اما این درمان برای همه به طور یکسان موثر نیست؛ بنابراین نباید انتظار رشد دوباره مو را داشت.
دارو درمانی
ماینوکسیدیل: دارویی است که می‌توان آن را بدون نسخه تهیه نمود و روزانه دو بار، صبح و شب روی پوست سر مالید و یا اسپری کرد.
فیناستراید: قرصی که تهیه آن فقط با نسخه امکان‌پذیر می‌باشد و روزانه یک عدد مصرف می‌شود. البته استفاده این دارو مورد تایید سازمان غذایی آمریکا برای خانم‌ها نیست.
جراحی
کاشت مو: در این روش قسمت‌هایی از مو به همراه پیاز مو از نواحی پرمو به نواحی کم مو یا بی‌مو منتقل می‌شود. قطعه پیوندی ممکن است در برگیرنده بیشتر از سی‌تار مو باشد.
برداشت پوست سر: در این روش نواحی وسیعی از قسمت بی‌مو یا کم موی پوست سر برداشته و سپس قسمت‌هایی از پوست سر که دارای تارهای زنده مو هستند کشیده و برای پوشاندن نواحی بی‌مو به یکدیگر پیوند زده می‌شود.
جابه‌جایی پوست سر: به معنای جابه‌جایی قسمت وسیعی از پوست سر حامل تارهای مو از کناره‌ها و یا پشت سر به نواحی بدون مو می‌باشد. لازم به ذکر است که پیچیدگی این روش از دیگر روش‌ها، به دلیل زخم و عفونت بعد از جراحی، به مراتب بیشتر است.
روش‌های آرایشی
استفاده از کلاه‌گیس و بافت‌ها: کلاه‌گیس‌ها که از موی طبیعی و یا مصنوعی تهیه می‌گردند، در یک شبکه توری نایلونی کاشته می‌شوند. بافت مو نیز شامل وصل کردن موهای بلندتر به موهای طبیعی است.
تکنیک‌ها: روش دیگر استفاده از محصولات مراقبت از مو و همچنین تکنیک‌های استایلینگ است. بعضی از محضولات مراقبت از مو ممکن است باعث ضخیم‌تر به نظر رسیدن مو شوند. رنگ کردن پوست سر نیز روشی دیگر برای
پر‌تر به نظر رسیدن مو است؛ اما رنگ کردن مداوم سبب ریزش بیشتر مو می‌شود.

دنیای سلامت

زیبــا شـــو دات کام

مطالب مرتبط

۱۲ دیدگاه‌

  1. حمید گفت:

    من هم مشکل شما را داشتم از قرص آکوتان استفاده کن

    [پاسخ]

  2. محمدی گفت:

    دوستان ب نی نی سایت مراجعه کنید
    تاپیک خانمهایی ک ریزش مو دارند بیان
    اونجا باروشهای درمان گیاهی مو دراوردد خیلی از خانمها
    حتما برید

    [پاسخ]

  3. سولی گفت:

    چون موهاییه منم چربه نمیتونم از روغن نارگیل استفاده کنم.پس همشم دروغه همش.من دیگه ناامید شدم

    [پاسخ]

  4. سولی گفت:

    سلام.همشون الکیه ریزش مو درمان نداره من خیلی به دکتر مراجعه کردم ولی فایده هم ندیدم به طوری که همه موهام از دس رفته

    [پاسخ]

  5. ملیحه گفت:

    با سلام و تشکر بسیار از دقت و محبت شما
    سایت جامع و خوبی دارید و از رسیدگی شما در پاسخ دادن به پرسشهایم کمال تشکر را دارم.دست مریزاد.

    [پاسخ]

  6. رشیددامنی گفت:

    باسلام ودرودفراوان
    واقعأزحمت کشیدید خیلی ممنون

    [پاسخ]

  7. رشیددامنی گفت:

    واقعأدمتون گرم پاداش ماتأخر راخواهیدگرفت انشاا… .

    [پاسخ]

  8. مبینا گفت:

    سلام از سایت خوبتون ممنون
    من ریزش موی شدیدی پیدا کردم بخاطر این مساله خیلی استرس دارم به نحوی که موهام سه برابر نسبت به اولشون کم شدن پیش هر دکتری هم که میرم فقط به فکر پولشونن به من هیچ کمکی نمیکنن
    خواهش میکنم کمکم کنید

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ می 8th, 2012 10:49:

    سلام-ممنون-همونطور که خودتون هم می ونید استرس و اضطراب نسبت مستقیمی با پوست و مو دارند شما سعی کنید ارامش داشته باشید و هیجانات خودتون را کنترل کنید ،میتونید از قرصهای فرش هیر و همین طور زینک پلاس استفاده کنید-از شامپو فیتولیوم ۴ هم میتونید یک دوره استفاده کنید-شاد و تندرست باشید

    [پاسخ]

    رضا پاسخ در تاريخ نوامبر 19th, 2014 14:21:

    با سلام خدمت دوستان عزیز الان ۵ ساله روی سلولهای بنبای مو داره کار میشه مثل المان ژاپن امریکا انگلیس و ایران که بی خطر بودنش ثابت شده وفاز حیوانیش جواب خوبی داده و میخوان به زودی روی انسان تو مرکز تحقیقات پوست وسلولهای بنیادی دانشگاه تهران ازمایش کنند ۰دعا کنید که انشا الاه جواب خوب بده

    [پاسخ]

  9. لیلا گفت:

    با سلام و احترام
    اول از همه از سایت زیبا و پر محتواتون خیلی ممنون
    لطفا در مورد گل سر شور که توی عطاری ها به جای شامپو استفاده میکنندمطلب بزارید.
    مرسی

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ ژوئن 30th, 2011 05:09:

    سلام و ممنون از لطف شما. گل سرشور مو را نرم نرم می کند و دقیقاً مانند نرم کننده های شیمیایی کارایی دارد.
    بعد از استحمام و پایان حمام، قبل از خروج، مقداری گل سرشور را خیس کرده و روی سر بمالید و بعد از چند دقیقه سر را بشورید و خارج شوید. با اینکار موها نرم و خوش فرم می ایستد.شاد و تندرست باشید

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 1 =