عوامل و راهکار‌ها در اختلالات هورمونی در زنان

اختلالات هورمونی

هر روز بر تعداد دختران جوانی که دچار ریزش مو، موی زائد، چاقی و اختلالات قاعدگی هستند، افزوده می‌شود که شایع‌ترین علت این اختلالات، کیست تخمدان، فیبروم رحم، تخمدان پلی‌کیستیک و یا اختلالات هورمون‌های جنسی زنانه است. این مشکلات در بین جوانان ۲۰- ۲۵ ساله شیوع بیشتری دارد. آنها در آینده در معرض ناباروری هستند و به همین جهت تحت درمان‌های دارویی مانند یاسمین، دویان، پروژسترون و …. قرار می‌گیرند که این درمان‌ها خود می‌توانند مزید بر علت شوند!

علل شیوع اختلالات هورمونی

البته پرداختن به این موضوع نیاز به مجال دیگری دارد؛ ولی باید گفت که نوع تغذیه کنونی، روش‌های دفع کشت‌های نباتی، آلودگی‌های هوا و غذا، پرورش حیوانات به روش‌های صنعتی، فشارهای عصبی و غیره در این امر دخیل هستند.

چگونه فشار عصبی بر هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد؟

بدیهی است که استرس و فشار عصبی رابطه‌ای مستقیم با هورمون‌های زنانه دارد. شاید بارها تجربه کرده باشید که مسافرت و یا استرس بر عادت ماهیانه‌تان تاثیر می‌گذارد. واقعا چه اتفاقی می‌‌افتد؟
داستان از این قرار است که وقتی ما به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، مستعد سندرم جنرال آدابشن (General Adaption syn) می‌شویم. این روند سه مرحله دارد:
۱- واکنش هشداری: اولین مواجهه با واکنش استرس‌زا را گویند؛ یعنی وقتی بدن پر از هورمون‌های تنشی، مانند کورتیزول می‌شود. اگر دائم تحت فشار عصبی باشید، حتی ورزش، مراقبه و … هم کارآمد نخواهد بود و کورتیزول همچنان در سطح بالا باقی می‌ماند و در این زمان کورتیزول از سلول‌های عصبی، ماهیچه‌ای و استخوان‌ها برای تولید انرژی استفاده می‌کند. میزان بالای کورتیزول منجر به افزایش وزن، خستگی، عصبانیت و احتمالا پوکی استخوان می‌شود.
اگر استرس ادامه یابد، بدن ممکن است حتی پروژسترون را هم به کورتیزول تبدیل کند! پروژسترون هورمونی است که برای سلامت سلول‌های تناسلی (باروری) ضروری است و در عین حال بر خلق و خو و هماهنگی‌ جسمانی ما هم تاثیر می‌گذارد و کمبود آن باعث پوکی استخوان می‌شود. به هر حال بدن تحت فشار عصبی، پروژسترون از دست می‌دهد.
۲- مرحله مقاومت: اگر فشار عصبی برای مدت طولانی ادامه یابد، غدد فوق کلیه خسته می‌شوند و هورمون‌های تنشی (کورتیزول) افت می‌کنند. همان‌طور که میزان بالای کورتیزول خوب نیست، میزان کم آن نیز عوارضی در پی دارد. افرادی که میزان کورتیزول خونشان پایین است، تمایل زیاد به شیرینی دارند، دچار افزایش وزن، حساسیت، تپش قلب، بی‌خوابی، افسردگی، خستگی، اشکال در حافظه، ناتوانی در تمرکز، یائسگی زودرس و ناراحتی‌های عادت ماهیانه و … می‌شوند.
۳- مرحله خستگی: وقتی هورمون‌‌های تنشی از غده فوق کلیه به مدت طولانی ترشح شوند، این غدد خسته شده و باید استراحت کنند؛ وگرنه دچار فرسودگی می‌شوند و بیماری‌هایی مثل افسردگی، ورم، ضعف سیستم ایمنی و . . . بروز می‌کند. بنابراین در جامعه ما که چالش‌های جسمی و روحی فراوانی وجود دارد (مشکلات مالی، ناامنی، چالش‌های عاطفی و استرس)، شیوع بالای اختلالات هورمونی امری بدیهی است.

چگونه با وجود چالش‌های عصبی، هورمون‌های زنانه خود را حفظ کنیم؟

هورمون‌های زنانه شامل استریول، استرول و استرادیول است که کلا به آنها استروژن می‌گویند. استروژن روی رشد و اعمال بافت‌های متفاوت بدن تاثیر می‌گذارد (مثل اندام‌های تولیدمثل و بسیاری از اندام‌های دیگر)، استخوان‌ها را تقویت می‌کند، از قلب و سیستم قلبی و عروقی محافظت می‌کند و بر خلق و خو تاثیر می‌گذارد. استروژن از کلسترول موجود در تخمدان تولید می‌شود که ناشی از واکنش شیمیایی غده هیپوفیز است. این هورمون از استروئید موجود در سلول‌های چربی، پوست، استخوان و سایر بافت‌ها هم ساخته می‌شود. بعد از یائسگی، تولید استروژن در تخمدان به شدت کاهش می‌یابد؛ ولی به هر حال تا حدودی از چربی بدن ترشح می‌گردد. استروژن هورمونی قوی است و کاهش آن باعث می‌شود فرد در معرض خشکی رحم، کاهش میل جنسی، اضافه وزن، افزایش کلسترول و مشکلات گردش خون و بیماری‌های قلبی قرار گیرد. همچنین موجبات کدری پوست، ریزش مو، خستگی مفرط، پوکی استخوان و افسردگی می‌شود. اما استروژن زیاد ناراحتی‌های دیگری به دنبال دارد؛ مثل عادت ماهیانه زودهنگام، یائسگی درازمدت، سندرم پیش از عادت ماهیانه، عادت ماهیانه نامرتب، شدید و دردناک، میل به شوری و چربی و شیرینی، دمدمی مزاج شدن، فیبروم رحم، خونریزی رحم، اندومتریوز، ایجاد غده در پستان، سل پوستی، سرطان سینه و تیروئید، مخاط رحم و … استروژن زیاد باعث تحریک بیش از حد غده تیروئید می‌شود و تنش جسمانی مداوم ایجاد می‌کند.

دلایل افزایش هورمون استروژن عبارتند از:
۱- بدن این هورمون را بیش از حد تولید می‌کند. زنان بسیار چاق و زنانی که کلسترول بالا دارند، مستعد این عارضه هستند؛ زیرا استروژن از کلسترول و چربی بدن تولید می‌شود. مصرف بالای الکل، قرص‌های ضدبارداری، هورمون‌هایی که به خورد حیوانات می‌دهند، حشره‌کش‌ها و محلول‌های صنعتی دیگر، مواد پلاستیکی و خنک‌کننده‌‌ها که ساختارشان شبیه استروژن است نیز باعث افزایش تاثیر استروژن می‌شوند. همچنین وراثت در این امر دخیل است (افرادی که سابقه خانوادگی فیبروم، سرطان تخمدان، رحم و سینه دارند، بدنشان به طور ارثی استروژن زیاد تولید می‌کند).
۲- وقتی که سوخت و ساز استروژنی درست عمل نکند، میزان استروژن افزایش می‌یابد. اگر همه‌چیز درست باشد، بدن ما به طور مداوم از کلسترول و چربی و اندوروستندیون موجود در خون استروژن می‌سازد. وقتی استروژن جدید وارد دستگاه گردش خون می‌شود، کبد استروژن قدیمی را می‌گیرد و سرانجام از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌کند؛ اما کبد بیمار نمی‌تواند استروژن قدیمی را از بدن دفع کند و استروژن جدید هم به آن اضافه و منجر به بیماری می‌شود. البته جای خوشبختی است که استروژن اضافه می‌تواند به فیبر موجود در حبوبات، دانه‌ها، پادزنگ‌ها و سایر خوراکی‌های حاوی استروژن گیاهی بپیوندد و دفع شود.

پس سه عامل: سلامت کبد، مصرف پادزنگ‌ها و هماهنگی انسولین (وزن بدن) بسیار مهم هستند.
۳-‌ اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون به هم بخورد (مثلا استروژن بالا برود و پروژسترون کم شود)، مشکلات باروری،(تخمدان پلی‌کیستیک) PMS، خستگی، افسردگی و ... به وجود می‌آید. فشار عصبی یکی از عواملی است که ترشح پروژسترون را کاهش می‌دهد. بدن در شرایط استرس، پر از هورمون‌های آدرنالین (مثل کورتیزول) شده و این هورمون‌ها باعث تحریک غده‌های تیروئید و پاراتیروئید می‌شوند. پس وقتی به مدت طولانی تحت فشار عصبی هستیم، اول غده تیروئید پرکار می‌شود و بعد تحلیل می‌رود. استروژن بیش از حد و همچنین عدم تعادل استروژن و پروژسترون باعث پرکاری تیروئید می‌شود. غده تیروئید نیز روی پاراتیروئید اثر گذاشته و باعث پوکی استخوان می‌شود. همان‌طوری که می‌بینید، هورمون‌ها روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند؛ بنابراین می‌توان دلیل شیوع بالای پرکاری تیروئید، فیبروم رحم، کیست تخمدان و … را در شرایطی که وضعیت بهداشت روانی و تغذیه ما در سطح پایین قرار دارد، دانست.


با رعایت پنج اصل زیر می‌توانید به تعادل هورمونی خود کمک کنید:

به مغزتان پادزنگ بزنید
پادزنگ‌ها می‌توانند میزان استروژن را متعادل کنند.
پادزنگ‌ها (آنتی‌اکسیدان‌ها) موادی هستند که روند اکسیداسیون را مختل می‌کنند و میزان انرژی را در سلول بالا می‌برند.

خوراکی‌های گیاهی، انواع سبزی، انگور بنفش و قرمز، پیاز سفید و قرمز، گریپ فروت صورتی، هویج، سیب‌زمینی شیرین، کدو، میوه‌های خشک، گل گاو زبان، برگ گل رز، گیلاس، زرشک، چغندر، فلفل دلمه‌ای قرمز، کلم برگ و براکلی، گل کلم، زردچوبه، چای سبز، کوهوش سیاه (Black cohosh) رویال ژلی (غذای ملکه زنبور عسل)، شلغم، تربچه، گلابی، آلو، گوجه برغانی، هلو، توت، گوجه‌فرنگی، جین‌‌سینگ و شیرین بیان جریان استروژن را در زنان دو برابر می‌کنند و دفع کلسیم را ۴۰ درصد کاهش می‌دهند. همچنین مریم گلی، کشمش سیاه، آلبالو، انگور، جوانه شبدر و گندم سیاه و مرکبات چون رنگدانه‌‌ای هستند، سرشار از ریبوفلاونوئید و در واقع حاوی ویتامین E و منیزیوم می‌باشند و مشکلات مربوط به کاهش و افزایش هورمون، گر گرفتگی، خشکی رحم، اضطراب و بی‌قراری و دمدمی مزاج بودن را کم می‌کند.
۲- با وارهیدگی (ریلکسیشن) و تنفس آگاهانه فشار عصبی را از زندگی خود دور کنید
از انرژی شفابخش مراقبه، چی‌گانگ، ریلکسیشن و اکسیژن درمانی کمک بگیرید. اکسیژن را فراموش نکنید و یادتان باشد خنثی کردن تنش‌های عصبی بهترین کاری است که می‌توانید برای هورمون‌ها و غدد بدن‌‌تان انجام دهید.
۳- استروژن‌های گیاهی بخورید!
استروژن‌های گیاهی عملکردی دوگانه دارند؛ یعنی هم استروژن اضافه را کاهش می‌دهند و هم کمبود استروژن را جبران می‌کنند! زنان در هر سنی باید به مقدار زیاد استروژن گیاهی مصرف کنند. براساس آخرین پژوهش‌ها، استروژن گیاهی سندرم پیش از عادت ماهیانه و یائسگی را برطرف و از بروز چند نوع سرطان پیشگیری می‌کند (مانند سرطان سینه و پروستات) همچنین از بیماری‌های قلبی- عروقی و پوکی استخوان هم جلوگیری به عمل می‌آورد. دو نوع استروژن گیاهی وجود دارد: ایزوفلاونوئیدها که در دستگاه گوارش به استروژن ضعیف تبدیل می‌شوند و لینگن‌ها که با اسیدهای چرب ضروری ترکیب و باعث شفابخشی و تعادل انرژی می‌گردند. ایزوفلاونوئیدها در سویا، سویای سیاه، نخود آبگوشتی، لپه، جوانه شبدر، یونجه، شیرین بیان، نعنا، سیب‌زمینی شیرین، زرشک و توت به وفور یافت می‌شوند. خواه استروژن شما خیلی بالا باشد (سال‌های بین نوجوانی تا یائسگی) و خواه پایین (علائم یائسگی و بعد از یائسگی)، این مواد می‌توانند به تعادل هورمونی شما کمک کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد هر چه میزان مصرف محصولات تمیز شده سویا و ایزوفلاوونوئیدها بیشتر باشد (مثل رژیم غذایی ژاپنی‌ها) خطر ابتلا به سرطان کمتر است. تحقیقاتی در سنگاپور نشان داد زنانی که در شرف یائسگی هستند و به مقدار زیاد سویا مصرف می‌کنند، ۶۰ درصد کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند (البته مصرف بیش از حد سویا ممکن است ناراحتی ایجاد کند).
مواردی که به تعادل هورمونی شما کمک می‌کند:
بورون: آنتی‌اکسیدانی است که به حفظ استروژن و کلسیم کمک می‌کند. چغندر، تربچه، آلو، گلابی، هلو، توت، به، قاصدک، جین‌سینگ، کشمش قرمز، آلبالو، کلم، گوجه‌فرنگی، انجیر، مریم گلی و گندم سیاه.
بیوفلاون: کشمش سیاه، آلو، انگور و مریم گلی.
ایزوفلاونوئیدها: نخود، شیر سویا و ترفو(پنیر سویا).
پادزنگ(آنتی اکسیدان): آلو، گوجه برغانی، کشمش، انگور، توت، تمشک، زرشک، شاه‌توت، چغندر، فلفل دلمه‌ای قرمز، اسفناج، سبزی‌های برگ‌دار، کوهاش سیاه، شلغم، تربچه، شیرین‌بیان و زردچوبه.
لینگن: تخم برزک، عدس و گردو.
بیوفلاونوئیدها حاوی ویتامین E و منیزیوم هستند که در خوراک‌های رنگدانه‌ای وجود دارند و مشکلات مربوط به کاهش و یا افزایش هورمون را کاهش می‌دهند.
۴- با حفظ باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش، سوخت و ساز استروژنی خود را بهبود بخشید
با خوردن ماست و انواع سبزی و ادویه‌های گیاهی، روده بزرگ خود را پر از باکتری‌های مفید کنید. یکی از منابع خوب باکتری‌های مفید جوانه‌ها هستند که میزان استروژن آنها با جوانه زدن دانه‌ها زیاد می‌شود.
علاوه بر این، باکتری‌های مفید به دفع زنواستروژن‌ها که سرطان‌زا هستند، کمک می‌کنند.
۵- با اسیدهای چرب ضروری سوخت و ساز استروژن را بهبود بخشید
وجود چربی‌ در غذاها برای زندگی و سلامت سلول‌های بدن فوق‌العاده مهم است. توانایی سلول برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت معمولا به تعادل اسیدهای چرب ضروری بستگی دارد. شکلات یا قندهای فاقد شکر و چربی معمولا سرشار از چربی و قند مصنوعی و برای سلامتی مضر هستند. اسیدهای چرب ضروری به طور قابل ملاحظه‌ای میزان کلسترول و تری‌گلیسیرید را کاهش داده و به تعادل استروژن کمک می‌کنند و در درازمدت از بیماری‌های قلبی، سرطان، ناراحتی‌های پوستی و … پیشگیری می‌شود. اسیدهای چرب ضروری(امگا ۳)، بیشتر در حیوانات دریایی یافت می‌شوند و گاهی هم در گیاهان زمینی مثل تخم برزک، گردو، تخم شلغم روغنی، خرفه (نوعی سبزی برگدار است) و … وجود دارند. امگا ۳ ماده‌ای تولید می‌کند که از لخته شدن خون جلوگیری کرده و باعث بهبود تورم، التهاب و درد مفاصل می‌شود.

دکتر الهام امیر‌آذر متخصص طب سوزنی لیزر تراپی

زیبــــا شــــو دات کام

مطالب مرتبط

۱۱۲ دیدگاه‌

  1. مینو گفت:

    سلام خسته نباشید من ۲۵سالمه هنوز مجردم اختلال هورمون دارم به طوری که fsh =4.5و lh=32وprolactin=22.6هست الان هم دوماهه پریود نشدم من باید چی کار کنم که این مشکل من درمان بشه و همچنین ممکنه بعد از ازدواج دچار نازایی بشم ؟واقعا من خیلی ذهنم درگیر شده سونو هم که رفتم گفته یکم تنبلی تخمدان داری حالا شما به من راه حل بدید و راهنماییم کنید که من چگونه مشکلم حل میشه …..ممنونم

    [پاسخ]

  2. شهرام گفت:

    سلام دختر من ۱۸ سال دارد آزمایش خون نشان می دهد که هورمون مردانگی اش بالاتر از حد معمول است و به ۷۸ رسیده است . نزدیک به شش ماه است که صورتش و بخصوص زیرگردن جشوش می زند به صورت یک رده طولانی در می آید. هم داروی چینی مصرف کرده ایم و هم رازیانه می خورد . کمی بهتر شده اما هر چند روز دوباره صورتش جوش می زند. اصلا نمی دانیم که چطور جلوی این جوش ها را بگیریم که کلافه اش هم کرده. قبل از این اتفاقات پوست فوق العاده شفافی داشته است. لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون

    [پاسخ]

  3. فاطمه گفت:

    باسلام من ۲۸سالمه و دچار کیست تیروتیدم دچار موهای زائد و جوش بود وازمایش دادم t3ام ۱٫۷وtshام ۰٫۳وپروژسترون۱٫۸واستروژن۹۸٫۴وfshام۶٫۵دکتر برام لوتیروکسن تجویز کرد و بعد دوماه استفاده ریزش موهام بشدت زیاد شده و حالت خستگی و .،نیز پیدا کردم و با مراجعه ب دکتر دیگه با کاهش دارو درحال قطع داروام و این دکتر گفته استروژم باید ۲۰تا ۵۰باشه و زیاده این اندازه و حال از شما سوال دارم ک برای ریزش موهام چیکار کنم و چطور هورمونامو متعادل کنم یا اصلا تشخیص دکتر درست بوده و ایا قرص یاز باعث ب تعادل رسیدن هورمونها میشود و سوال اخر اینکه ازمایش چند سال پیشم میزان fshام ۳٫۳وt3ام ۰٫۹بوده یعنی کمتر از ازمایش فعلی الان کدام شرایط نرمالتر بوده

    [پاسخ]

  4. احمد گفت:

    سلام به شما و همه دوستان که مشابه شما مشکل کم پشت شدن مو و حساس شدن روحی و زود رنجی و عدم تعادل هورمونی در قسمت جنسی دارند. علم انرژی که هنوز علم پزشکی در برابر اون مقاومت میکنه (با این که قسم نامه و سوگند یاد کردند که برای سلامت بیمار از هیچ راه سالمی دریغ نکنند) برای شما راه های مختلف داره که یکی از اون استفاده از سنگ عقیق نارنجی اصل هست. (هر سه کلمه عقیق، نارنجی و اصل مهمند) راه های دیگه مثل انرژی دادن به چاکرای دوم و غیره هم هست اما بهترین و دم دست ترین راه تنفس عمیق و آهسته(طولانی) از بینی به طوری که شکم شما از ناف باد شود و بازدم از راه دهان(طولانی ، تنفس تند تند نباشد) معجزه میکنه و اگه بتونید تو این لحظات دم و بازدم به هیچ چیز، تأکید میکنم هیچ چیز فکر نکنید که دیگه درمان شدید و رفت.

    [پاسخ]

  5. زهرا گفت:

    سلام خسته نباشید من چند ماه پیش بخاطر بهم خوردن هرمون رفتم دکتر دارو داد بعد چند مدت باز عادت ماهانه ام نامنظم شد رفتم پیش دکتر گفت کیست دارى و شدید ریزش مو دارم و سینهام بزرگ شد خواهش راهنمایم کنید ممنون میشم

    [پاسخ]

  6. فاطمه گفت:

    سلام دکتر ممنون عالی بود من یک دختر ۱۶ ساله ام با قد ۱۷۰ و ۷۵ کیلو وزن عادت ماهانه های کمی زود به زود و معمولا بسیار دردناک با حجم بالا دارم و درد مداوم در گوشه ی سینه چپم و گاهی خیلی شدید میشود که کل قفسه سینمو درد میگیره و جدیدا اصلا کنترل رو احساساتم ندارم بعضی اوقات الکی دوست دارم گریه کنم یا الکی از همه بدم میاد یا فک میکنم همه رو خیلی دوست دارم کلا هیچ احساسه منطقی ندارم بخاطر درد توی سینه ام هم به سوناگرافی مراجعه کردم گفت احتمالا افزایش استروژن هست
    خواستم بدونم تشخیص شما چیه؟چیکار کنم؟خواهشا راهنمایی کنید منو

    [پاسخ]

  7. مهلا گفت:

    سلام ۱۹ سالمه از ۱۴ .۱۵ سالگی موهام شروع به ریختن کرد الان موهام خیلی کم پشت شده وموهام به صورت تیپ مردانه رز به روزداره کمتر می شه ازمایش هرمون هم دادم گفتن هرمون مردانت بالاست حدودا بالای ۴۰۰ بود موهای زاید بدنم هم بشدت پر و زخیمه چند ماهه ازدواج کردم و این ریزش مو پرپشتی موهای زائدم برام مشکل درست کرده تا دلتون بخواد دکتر متخصص هم رفتم الا دارم قطره ی ماینوکسیدیل استفاده می کنم لطف کنین کمکم کنید باتشکر

    [پاسخ]

  8. zahra گفت:

    سلام،من یه دختر سی سالم،اما رو بازوهام و شونه و پشتم کلی جوش میزنم جدیدا ،آزمایشم دادم مشکلی نیست،میشه راهنمایی کنین دلیلش چیه؟

    [پاسخ]

  9. tanin گفت:

    سلام من ۲۳سالمه.مجرد هستم
    به بیماری ارتریت مبتلا هستم وحدود ۵ماهه قرص پردنیزولون۵ و ebtrex2.5mg مصرف میکنم.باعث شده پریودیم نامنظم بشه.تو یک ماه دوبار پریود میشم وبعضی اوقات کامل یک ماه پریود هستم بیشتر به صورت خون های سیاه وخشک تو رو خدا کمکم کنید

    [پاسخ]

  10. فاطمه گفت:

    من خانم متاهل ۳۳ ساله هستم حدود ۷ -۸ ماهه که صورتم جوش های زیادی میزنه و خیلی چرکی و بد جور هستند تا قبل از آن من تک و توک جوش می زدم به نظرتون چکار کنم چه مشکلی دارم

    [پاسخ]

  11. مهتاب32 گفت:

    سلام ممنون از متن
    من دختری ۲۴ ساله ام با سینه های کوچک تقریبا پارسال از سینه چپم ترشحاتی سیاه موقع پرید داشتم بعد با ویتامین eرفع شد اما بعد از نه ماه چند روز قبل از پرید باز ترشحات سیاه از هر دو سینه با کمی فشار و ی کمی درد دارم …ازمایش هم خوب بود دکتر فقط ویتامین b6و eبه من داد و رژیم غذایی تقریبا مرتبط مصرف کردم گفتند یکی از سینه ها کیست داره …ولی هردوتا این طورین می شه و خیلی سر درد شدید وضعف هم دارم ..
    ممنون می شم جواب میل کنید ممنون …

    [پاسخ]

  12. تندیس گفت:

    سلام
    مادر من ۵۸ سالشونه و تقریبا ۲ سال هست که یائسه شدن. طی این دو سال بدنشون جوش میزنه البته قبل از اون هم میزد ولی الان خیلی بیشتر شده. قسمت پشت بدن٬ روی بازو ها و بخصوص روی سینه نه سر سینه و قسمت قهوه ای . این جوشها بشدت قرمز و گاهی همراه با خارش هستن. ممکنه این علامت بدی باشه؟ تقریبا دو ماه پیش سمت چپ سینه چپشون بصورت یک گلوله متورم حس شد و بشدت درد داشتن ولی از روز سوم ورم کم شد و در حال حاضر هیچ اثری نیست. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    [پاسخ]

  13. سحر گفت:

    سلام،۲۸ سالمه مدتیه احساس خستگی دارم،انرژی برای انجام دادن کارهام ندارم،استخوانهای دست وپام دردمیکنه،طبق ازمایشی که انجام دادم بهم گفتن زمینه ارتریت روماتوىیدرودارم،روزی یک عددایندومتاسین۲۵ استفاده میکنم،
    اماازاونجایی که قبلاسطح پروژسترونم پایین بوده ویک دوره قرصش رومصرف کردم ممکنه شرایط بدی که دارم بخاطرکمبوداین هورمون باشه نه روماتیسم؟
    تودوره مصرف پروژسترون حالم خیلی خوب بودوهمه چی روروال بود،امابعدازاون مثل قبل شدم
    ریزش موشدیدهم دادرم،لطفاراهنماییم کنید

    [پاسخ]

  14. مهسا گفت:

    خانم دکتر با سلام ، من حدود ۱ سالی هست پ نامنظم و با خونریزی شدید مواجعه است ودر طول این ۱ سال خیلی زودرنج ،استرس بالاو عصبانی هستم می خواستم بدونم که هورمونهایم بهم خورده است یا که نه ؟ و همچنین باید چه کار کنم با تشکر

    [پاسخ]

  15. سامان گفت:

    عالى بود

    [پاسخ]

  16. سامان گفت:

    بسیار عالى بود

    [پاسخ]

  17. آنی گفت:

    سلام خوب بود یه سوال داشتم من هایپر پلازی ساده دارم الان بعداز یه عمل دی اند سی دکتر به من اجازه بارداری داده وبعداز lulباردار شدم اما متاسفانه دفع شد الان مخاستم بدونم بعداز سه بار lulکه داشتم از چه روشی برای بار داری استفاده کنم درضمن من ۶ سال نازایی داشتم وشوهرم هم واریکوسل داشته که با دارو رفع شده

    [پاسخ]

  18. کاملیا گفت:

    سلام خانم دکتر منم همین مشکل موهای زائد رو دارو و جدیدا ریزش خیلی شدید مو دارم که فیناستراید استفاده می کنم .تو رو خدا به ما کمک کنید .چرا تو این سن باید موهای ما بریزد.۲۷ ساله

    [پاسخ]

  19. sara گفت:

    این مقاله فوق العاده بود
    راستش می خواستم بدونم آزمایشی هست که مشخص کنه استروژن متعادله یا نه؟اگه هست اسمش چیه؟ و دیگه اینکه آیا میشه در صورت کمبود استروژن از قرص استروژن استفاده کرد؟

    [پاسخ]

  20. مریم گفت:

    سلام من ۳۲سال دارم وازمایش هورمونی دادم وهورمون استروژنم ۱۲۵وپرستورژنم ۱٫۱هست
    من حدچهارسال پیش عادت ماهیانه بودم ویک صحنه تصادف دیدم ودرهمان که روزدوم قاعدگی ایم بودقاعدگی بندامدواین مشکل راچندسال هست دارم که تاقرص استروژن وپرستروژن مصرف نکنم عادت ماهیانه نمیشم وتازه گی هم سوزن پرستروژن زدم نشدمدرضمن من خیلی هم چاق هستم وشکمم چربی اضافه دارد.مرسی ازشما

    [پاسخ]

  21. نسرین گفت:

    سلام.سایت خوبی دارین .اماچرا به سؤالاجواب نمیدین؟پس این قسمت طرح دیدگاه به چه دردی میخوره؟

    [پاسخ]

    nazi پاسخ در تاريخ آوریل 9th, 2016 19:22:

    دقیقا هیچ پاسخی نیس:-/

    [پاسخ]

  22. تی تی گفت:

    سلام ممنون از راهنمایی تون، میشه لطفا علایم بالا رفتن پرو لاکتین ذکر کنید.

    [پاسخ]

  23. behnaz گفت:

    سلام من ۱۷ساله هستم وتقریبا از۱۳سالگی پرسیدم نامنظم شد و موهای زائد در آوردم روز به روز بیشتر شد تا الان دو ساله که پریود نمیشم. حدود چهار تا دکتر عوض کردم روز به روز وطنم داره بیشتره میشه توامان به ۹۸ رسیدم. دیگه خسته شدم این موضوع باعث خجالتم شده، آخرین دکتری که رفتم هفته ی پیش بیمارستان عرفان بود که ی سری آزمایش نوشتن که بعد از تعطیلات باید برام پیششون. خواهشا صادقانه یه کلمه بگید این بیماری درمان داره یا نه؟؟

    [پاسخ]

  24. مهتا گفت:

    سلام ۶ ماه ازدواج کردم . به علت کیست و فیبروم مدتی ld و hd مصرف میکردم با تجویز پزشک.از بعداز ازدواجم جوش های صورت و بدنم زیاد شده البته دکتر میگه برای کیسته ولی قبلا تا این حد جوش نداشتم .ممکن با توجه به اینکه بعد از ازدواجم جوش هام تشدید شده هورمون های زنانگیم دچار اختلال شده باشه ؟دارویی برای متوقف شدن این جوش ها هست؟

    [پاسخ]

    هنگامه پاسخ در تاريخ مارس 8th, 2014 14:18:

    سلام ایا خوردن ویتامین ۲۰۰ میتونه باعث جوش صورت بشه؟e

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 14 =