برای تضمین سلامت خود خانواده تشکل دهید

آندره ژید، نویسنده ی فرانسوی می گوید:« من از خانواده بیزارم!» اما این نویسنده ی اروپایی سخت در اشتباه بوده است. درست است گاه خانواده تنش هایی ایجاد می کند که به سختی می توان تعادل و آرامش را در آن برقرار ساخت اما نتایج تحقیقات علمی نشان می دهد که داشتن خانواده برای سلامتی انسان مفید است.
زوج ها عمر طولانی تری دارند
حتی اگر خانواده را به ساده ترین شکل آن یعنی «زن و شوهر» بودن در نظر بگیریم باز تآثیر آن روی نشاط و سلامتی بدن به اندازه ی ورزش و تغذیه ی سالم است. بر اساس نتایج پژوهشی که Insee در ماه اوت سال ۲۰۰۷ منتشر ساخت، میانگین عمر زوج ها بیشتر از مجردین است. حمایتی که «قهرمانان زیر یک سقف» نثار یکدیگر می کنند همانند سپر حفاطتی، آنها را در مقابل استرس، این سم کشنده، مصون می دارد. افراد مجرد که معمولا عادت های پرخطری نظیر تغذیه ی نامناسب، مصرف الکل ، سیگار و .. را نیز در پیش می گیرند از این سپر حفاظتی بی بهره اند.

عشق از ابتلا به بیماری ها پیشگیری می کند
محققان امریکایی ثابت کرده اند زمانیکه خوک ها از جفت شان جدا می شوند سیستم دفاعی و ایمنی بدن شان ضعیف می شود. همچنین نتایج پژوهشی که محققان در مرکز اپیدمولوژی سرطان ملبورن(استرالیا) در سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ روی ۱۰۷۹ مرد انجام داده اند، نشان می دهد هر اندازه که میزان انزال در مردان ۲۰ تا ۴۰ بیشتر باشد احتمال ابتلای آنها به سرطان پروستات کمتر خواهد بود. داشتن زندگی عاشقانه باعث می شود زوج ها کمتر در معرض خطر ابتلا به  بیماری های قلبی عروقی قرار بگیرند. همچنین محققان در سال ۲۰۰۲ ثابت کرده اند که برقراری روابط جنسی سالم خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

عشق بدن را قوی می سازد
داشتن همسر، دیدن چهره ایی آشنا و مهربان باعث تحریک ترشح هورمون بسیار خاصی به نام اوسیتوسین می شود. این هورمون در بدن زنهای شیرده ترشح می شود اما زوج هایی که روابط احساسی و جنسی مطلوبی دارند نیز از ترشح این هورمون بی بهره نیستند. هورمون اوسیتوسین قدرت نیروزایی بالایی دارد. همچنین هورمون های آندورفین که در زمان رسیدن به اورگاسم ترشح می شود نیز دردهای بدن را تسکین می دهد.

خانواده میکروب ها را ناکار می کند
از زمان تولد هر نوزادی، خانواده و کیفیت روابط مادر-فرزندی نقش موثری در رشد کودک ایفا می کند. در واقع خانواده به کودک قدرت مقابله با آسیب ها را داده و او را در برابر باکتری ها و ویروس ها مقاوم می سازد. مطالعات دکتر رنه اسپیتز نشان داده است نوزادانی که از مهر و توجه مادری محروم اند، بیشتر به بیماری های مختلف مبتلا می شوند. البته بعد از دوران کودکی نیز همچنان نقش خانواده در رشد فرزندان بسیار موثر است. در واقع این خانواده است که زمینه ی رسیدن به بالندگی و ثبات فکری را در جوانان فراهم می سازد. چهارچوب خانوادگی امن از ابتلا به بیماری های روحی روانی و اختلالات رفتاری پیشگیری به عمل می آورد.

منبع:Medisite

مترجم : فاطمه مهدی پور
زیبـــا شـــو دات کام

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. الهه گفت:

    عالی بود

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =