لاغری به شرط چاقو

عمل بای پس معده باعث کوچک‌ تر شدن آن می‌شود؛ به طوری که فرد با خوردن حجم کمی از غذا احساس سیری می‌کند و در نتیجه کالری کمتری جذب بدن می‌شود و فرد شروع به لاغرتر شدن می‌کند. رایج‌ ترین نوع بای‌پس معده، بای‌پس (Roux- en-y) است. افراد بسیار چاقی که از رژیم‌های غذایی و ورزش نتیجه‌ای نگرفته‌اند، این روش را انتخاب می‌کنند تا به طور مستقیم وارد عمل شوند. طی سال گذشته در آمریکا حدود دویست و بیست هزار نفر عمل بای‌پس معده انجام دادند. این بیماران شش ماه بعد از عمل چیزی حدود ۳۰- ۵۰ درصد از وزن اضافه خود را از دست می‌دهند. این عمل جراحی، بسیار مهم است و خطرات جدی نیز به همراه دارد. در گوارش معمولی، غذا از معده وارد روده کوچک شده و در این بخش بیشتر مواد مغذی و کالری‌ها جذب بدن می‌شوند. سپس باقیمانده غذا وارد روده بزرگ (کولون) می‌شود و بخش اضافی و به درد نخور از بدن خارج می‌گردد.

در عمل بای‌پس، با استفاده از یک نوار پلاستیکی و یک گیره معده به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش بالایی کیسه‌ ای تخم‌ مرغی و کوچک و بخش پایینی بزرگ‌تر است که قسمتی از روده به کیسه کوچک و انتهای دیگر آن به جهاز روده متصل می‌گردد. به این ترتیب فرد با خوردن غذای کمتر احساس سیری می‌کند و معده‌اش (بخش کیسه‌ای کوچک) سریع‌تر پُر می‌شود. قسمت اعظم معده هم در بدن می‌ماند، ولی هیچ فعالیتی ندارد.

تغییرات پس از بای‌پس معده

اغلب افراد ۳-۵ هفته بعد از عمل جراحی به زندگی عادی و روزمره خود برمی‌گردند و شاهد تغییرات بزرگی در غذا خوردن خود خواهند بود:   فقط مقدار کمی غذا می‌خورند.  باید بسیار آرام غذا بخورند و غذا را به خوبی بجوند. گاه ممکن است دچار حالت استفراغ شده و درد شدیدی در معده احساس کنند.  ۳۰ دقیقه قبل از غذا، حین غذا و ۳۰ دقیقه هم بعد از غذا نباید هیچ آب یا مایعاتی بنوشند، زیرا معده دیگر حجم کافی برای نگهداری آب و غذاهای جامد ندارد.  نیاز مبرم به جذب برخی ویتامین‌ها و مکمل‌ها خواهند داشت.  باید ازخوردن غذاهای پُر شکر مثل آب نبات، آب میوه، بستنی، غذاهای پر ادویه بپرهیزند. قند و شکر معمولی باعث ایجاد اختلال «دامپینگ» می‌شود، زیرا غذا بسیار سریع از معده وارد روده می‌گردد. این اختلال با لرزش بدن، تعریق، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و اسهال همراه است.

آمادگی‌های قبل از عمل
بیمار باید از قبل کمی خود را برای عمل آماده کند؛ مثلاً اگر عادت به سیگار کشیدن دارد، این عادت را ترک کند، زیرا سیگار کشیدن احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. عمل بای‌پس معده نیاز به بیهوشی کامل دارد و حدود سه ساعت به طول می‌انجامد. بعد از عمل نیز لازم است بیمار ۳-۵ روز در بیمارستان بستری باشد. قبل از عمل جراحی میزان ضربان قلب و فشار خون چک و یک آزمایش ادرار نیز از بیمار گرفته می‌شود.

عوارض
کم‌خونی به دلیل کاهش جذب اسید فولیک، آهن، ویتامین B12 و کلسیم  عدم جذب برخی پروتئین‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها.  خطر عفونت در محل شکاف ایجاد سوراخ در معده و یا روده   ایجاد لخته خون در ریه  ایجاد سنگ کیسه صفرا  از هر هزار بیماری که عمل جراحی کاهش وزن دارند، کمتر از ده نفر جان خود را از دست می‌دهند.

عمل بای پس معده

عمل جراحی بای‌پس معده به افرادی توصیه می‌شود که دچار چاقی بسیار مفرط هستند؛ یعنی BMI بسیار بالا دارند و به ریفلاکس معده نیز دچارند. وقتی چاقی بیش از اندازه سلامت فرد را تهدید و یا با خطراتی مثل بیماری‌های قلبی و دیابتی مواجه باشد و وقتی با هیچ روش دیگری نتواند وزن کم کند، این روش به او پیشنهاد می‌شود. بیمارانی که برای این عمل کاندید می‌شوند باید:  دست کم پنج سال از چاقی مفرط آنها گذشته باشد.  سابقه بیماری افسردگی درمان نشده و یا هر نوع اختلال جدی روانی نداشته باشند.  سن آنها ۱۸- ۶۵ سال باشد. در افرادی که عمل بای‌پس معده انجام می‌دهند، کاهش وزن بسیار سریع اتفاق می‌افتد و فرد تا ۱۲ ماه بعد از عمل، وزن زیادی از دست خواهد داد و حدود ۵۰ درصد از اضافه وزن طی ۱-۴ سال برطرف می‌شود. در شیوه لاپاروسکوپیک نیز ۶۹- ۸۲ درصد از اضافه وزن در مدت ۱۲- ۵۴ ماه از بین می‌رود. افرادی که جراحی بای‌پس معده می‌کنند، شانس بیشتری برای بیشتر عمر کردن دارند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که خطراتی مثل بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان با لاغرتر شدن بسیار کاهش می‌یابد. با عمل بای‌پس معده بیماری دیابت حدود ۸۰- ۹۰ درصد بهبود می‌یابد. عمل جراحی معده قابل بازگشت است، زیرا باقیمانده معده در شکم وجود دارد.

بعد از عمل جراحی
بیمار تا از بین رفتن اثر داروی بیهوشی، بی‌حرکت می‌ماند. کم شدن اثر این داروها با احساس درد همراه است. یکی دو روز اول پس از عمل به او سرم وصل می‌شود، ولی با بهبودی نسبی، کم‌کم شروع به نوشیدن حجم کمی آب می‌کند. ۴-۵ روز بعد از عمل نیاز به عکسبرداری دارد تا پزشک مطمئن شود هیچ‌گونه سوراخ و تراوشی وجود ندارد به این ترتیب که با بلعیدن مایع باریم، تصاویر اشعه ایکس دیده می‌شوند. بعد از آنکه مشخص شد بیمار مشکلی ندارد، می‌تواند شروع به خوردن آب، سوپ و آبمیوه کند. بعد از پنج روز از بیمارستان مرخص می‌شود و به خانه باز می‌گردد. بخیه‌ها در عرض ۱۰ روز ناپدید می‌شوند و زخم‌ها بهبود می‌یابند.

اگر احساس درد کردید، می‌‌توانید ازparacetamol و ibuprofen استفاده کنید. در غذا خوردن باید کمی تغییر ایجاد شود. وعده‌های غذایی‌تان بسیار کم می‌شوند و حجم غذایی که می‌توانید بخورید، بسیار کمتر از قبل است. روزهای اول غذاها غالباً به شکل سوپ و پوره هستند و برای مدتی غذاهای سفت و جامد از لیست غذایی حذف می‌شوند. مصرف برخی مکمل‌ها و ویتامین‌ها نیز توصیه می‌گردد. از فعالیت زیاد نیز باید پرهیز کرد. بعد از عمل جراحی نیاز به یک آزمایش خون وجود دارد تا در مورد میزان مصرف ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن اطمینان حاصل شود. ۴-۶ هفته بعد بهبودی کامل حاصل می‌شود، ولی باز هم باید به توصیه‌های پزشک خود عمل کرد.

سایر پیچیدگی‌های بعد از عمل

گاهی اوقات اتفاقاتی در حین عمل یا بعد از آن رخ می‌دهد. بسیاری افراد به مواد بیهوشی حساسیت نشان می‌دهند، دچار خونریزی شدید می‌شوند و یا لخته‌های خون زیاد در سیاهرگ پای آنها (DVT) به وجود می‌آید. هر چه سنگین‌ وزن‌تر باشید، احتمال بروز این عوارض بیشتر است. اگر قبلاً به فشار خون بالا و دیابت نیز دچار بوده‌اید، دردسرهای بیشتری خواهید داشت. احتمال عفونت در محل زخم نیز وجود دارد. ممکن است در ریه‌های‌تان لخته خون ایجاد شود.

کمبود ویتامین‌ها و املاح نیز سلامت شما را به خطر می‌اندازند. بعد از عمل جراحی بای‌ پس معده همه افراد به یک اندازه وزن کم نمی‌کنند. نوعی کم‌ خونی مزمن نیز ممکن است در اثر کمبود ویتامین B12 ایجاد شود که با تزریقات و استفاده از قرص‌های مخصوص برطرف می‌گردد. از آنجا که بدن کلسیم کافی دریافت و جذب نمی‌کند، احتمال ایجاد مشکلات استخوانی و آرتروز وجود دارد. حدود ۳۰ درصد از بیماران بعد از عمل دچار سنگ کیسه صفرا می‌شوند؛ ولی به هر حال در این شیوه، وزن به سرعت کاهش می‌یابد. ۹۶ درصد از بیمارانی که این عمل را انجام داده‌اند، به بهبودی رسیده و از خطراتی مثل کمردرد، مشکلات تنفسی، افزایش فشار خون، دیابت و افسردگی نجات پیدا کرده‌‌اند.

عوارض جانبی
بعد از عمل احتمال دارد دچار خون‌مردگی، درد و تورم پوست در نواحی زخم و بریده شده، شوید. بعد از غذا خوردن احتمالاً احساس بیماری و ناخوشی می‌کنید، زیرا حجم غذا‌ی تان به هیچ‌ وجه با قبل قابل مقایسه نیست. مصرف زیاد مواد شیرین نیز باعث اختلال دامپینگ می‌شود. این اختلال وقتی روی می‌دهد که غذا با سرعت زیاد از سیستم گوارشی عبور کند و باعث افت قندخون و افت فشارخون شود. گاهی اوقات احساس درد با اسهال همراه است. باید به توصیه‌های پزشک خود عمل کرده و غذاهایی با حجم کمتر بخورید و تا می‌توانید از خوردن غذاهای شیرین خودداری کنید. بعد از هر بار غذا خوردن ۲۰دقیقه در یک‌ جا بنشینید و استراحت کنید و سپس به فعالیت‌های خود ادامه دهید.

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۸ دیدگاه‌

  1. لیلا فولادی ماهانی گفت:

    سلام به دوستان.باید فقط یک کلمه بهتون بگم.جراحی بای پس مزخرف و وحشتناکه.نکنید این کار رو.من سه سال پیش عمل کردم.اضافه وزنم برطرف شد.اما نمی تونم حتی بگم چه به من گذشت در این سه سال.

    [پاسخ]

  2. کورش گفت:

    عمل جراحی بای پس معده بهترین روش برای کاهش وزن تنبل هاست من سه هفته پیش انجام دادم تا حالا ۱۸ کیلوگرم کم کردم و راضی هستم هیچ ترس و نگرانی هم نداره

    [پاسخ]

  3. شبنم گفت:

    سلام دوستان من شش ماه هست که جراهی بای پس معده شدم
    حدودا چهل وسه کیلو کم شدم و احساس خیلی خوبی دارم .

    [پاسخ]

  4. خردپیشه گفت:

    سلام آقای مجید ،میشه لطف کنین به من بگین چطوری از ۷۸ ۱کیاو به صد رسیدین؟من به خاطر ماد یک بچه کوچولو بودن بسیار از عمل میترسم و ۷۰ کیلو اضافه وزن دارم:( تو رو خدا منو راهنمایی کنین .

    [پاسخ]

  5. دینا گفت:

    ن.وضعیت روداشتم وتابه حال دست به کارهای زیادی زدم.که لاغربشم ولی نشدم.حالاهم دیگ حاول وحوصله ای برای رژیم وورزش ندارم من۹۰کیلوهستم.ونیسمنو کمک.کنیدخواهشاچون می خوام عمل کنم تنگ نفس دارم نیازمند عکس اسکن هستم وبه علت وزن سنگینم نمی تونم اون عکس روبگیرم توروخداکمکم کنید که زودلاغربشملام من دچارچاقی بیش ازحدهستم یعنی ازبچه گی تابه حال همی

    [پاسخ]

  6. جنتی گفت:

    من جنتی هستم خواهشا مرا کمک کنید . لاغری مفرط دارم . مغزم پر از کهیر است . ماتحتم جوش میزند . فقط کاه مصرف میکنم .

    [پاسخ]

  7. شهلا mis گفت:

    با سلام خدمت شما عزیزان
    ازبابت سایت پر بارتان کمال تشکر را دارم خیلی استفاده کردم واستفاده خواهم کرد وخوشحالم که چنین سایتی رو پیدا کردم

    [پاسخ]

  8. مجید گفت:

    سلام خسته نباشید من ۵ سال پیش ۱۷۸ کیلو بودم با رجیم سخت وتمرینات ورزشی طی ۸ ماه به صد کیلو رسیدم با تناسب اندام عالی البته دچار سنگ صفرا شدم جراحی شدم و کیسه صفرا رو کلا از جاش دراوردن انداختن دور اما از انجایی که ناراحتی واعصاب خوردی باعث باز شدن اشتهای من میشود و به خوردن پناه میبرم در حال حاضر ۱۵۰ کیلو شدم دیگه ام حال حوصله رجیم ندارم البته ورزش میکنم ولی رجیم نمیتوانم داشته باشم چه کنم؟ خواهش میکنم بهترین پیشنهاد رو بهم بکنید البته یکی از اشناها هم که ۱۸۰ کیلو شده بود بیمارستان فیروز گر روده اش را کوتاه کرد الان هم نصف شده
    کدام راه برایم بهتره ممنونم

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =