جوش های مزاحم

با استفاده از طب سوزنی و طب گیاهی شما میتوانید آکنه را تحت کنترل خود قرار دهید؛با روی ،ویتامین A وB با آکنه مبارزه کنید.از مواد آرایشی و ضد آفتابهای فاقد چربی و مرطوب کننده های ملایم استفاده کنید.برای از بین بردن آکنه ها میتوانید از کرم آلفا هیدروکسی استفاده کنید.سعی کنید ۱ یا ۲ بار در هفته از ماسکهای غذایی پوست که + معرفی کرده ایم استفاده کنید.

چربی پوستتان را کم کنید
شما نمی‌توانید جلوی تولید چربی توسط غده‌های چربی پوست‌تان را بگیرید. حتی داروی قوی ایزوترتینوئین هم فقط می‌تواند فرایند تولید چربی را کُند نماید، ولی نمی‌تواند آن را متوقف کند. شما فقط می‌توانید چربی اضافی سطح پوست‌تان را پاک کنید و از براقی ناراحت‌کننده پوست‌تان بکاهید. شستن صورت دوبار در روز چربی اضافی سطح پوست را  پاک می‌کند. فرآورده‌هایی که دارای گلیکولیک اسید یا آلفا هیدروکسی اسید هستند، برای پاک کردن چربی اضافی پوست مفیدند. ماسک‌های حاوی سولفور هم برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته باز هم یادآوری می‌شود که اینها توصیه‌های کلی هستند پس بهتر است با مشاوره با متخصص از این مواد و روش‌ها استفاده کنید.
در مطب متخصص پوست
اگر نتوانستید با این روش‌ها آکنه خود را کنترل کنید، بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید. او برای درمان آکنه شما گزینه‌های زیر را پیش رو دارد که با بررسی شرایط شما یک یا چند مورد از آنها را اعمال خواهد کرد.
آنتی بیوتیک‌ها و آنتی باکتری‌های موضعی
اریترومایسین، کلیندامایسین، سولفاستامید و اسید آزالئیک از این دسته داروها هستند.
رتینوئید‌ها
سال‌هاست که داروی رتین-آ (ترتینوئین) برای درمان آکنه استفاده می‌شود. این دارو و داروهای هم‌خانواده آن برای باز کردن منافذ پوست بسیار مفیدند و از تجمع چربی در زیر پوست جلوگیری می‌کنند. ممکن است مصرف این دارو گاهی با خارش پوست و افزایش حساسیت به نور خورشید همراه باشد. اگر شما به طور کامل از پوست‌تان در برابر تابش نور خورشید محافظت کنید، در روزهای آفتابی هم می‌توانید از این دارو استفاده نمایید.
آنتی بیوتیک‌های خوراکی
بیشتر پزشکان درمان دارویی را با تتراسایکلین شروع می‌کنند. داکسی سایکلین و مینوسایکلین از هم خانواده‌ها تتراسایکلین هستند که برای درمان آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، آنتی بیوتیک‌های سفادروکسیل و آموکسی سیلین برای درمان آکنه مفیدند. مشکلاتی که ممکن است مصرف این داروها به همراه داشته باشد، واکنش‌های آلرژیک احتمالی است که به صورت اختلالات گوارشی و افزایش حساسیت به نور خورشید بروز می‌‌کند. داروی داکسی سایکلین به طور کلی داروی ایمنی است که عوارض جانبی اندکی دارد، ولی در برخی موارد باعث التهاب مری می‌شود که می‌تواند عمل بلع را، با مشکل رو‌به‌رو کند. بسیاری از افراد فکر می‌کنند مصرف چند ماهه یا بیشتر آنتی بیوتیک‌ها توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد؛ ولی این طور نیست و آنتی بیوتیک‌ها بدن را مستعد ابتلا به عفونت‌ها نمی‌کنند و بیماران می‌توانند. حین مصرف نوعی از آنتی بیوتیک، در صورت نیاز و تشخیص پزشک آنتی بیوتیک‌ دیگری هم مصرف کنند. البته به طور کلی پزشکان سعی می‌کنند جز در موارد لزوم آنتی بیوتیک تجویز نکنند و دوره مصرف آن تا حد ممکن کوتاه باشد.
قرص‌های ضدبارداری خوراکی
برخی قرص‌های ضدبارداری خوراکی که حاوی استروژن اندکی هستند، تاثیر کمی در درمان آکنه دارند.
اسپیرونولاکتون
این دارو گیرنده‌های آندروژن را بلوک می‌کند؛ ولی از طرفی باعث افزایش حساسیت پستان‌ها، بی‌نظمی‌های قاعدگی و افزایش سطح پتاسیم خون می‌شود. این دارو می‌تواند به زنانی که آکنه پایدار و مقاوم به درمان دارند، کمک کند. معمولا زنان جوان به خوبی این دارو را تحمل می‌کنند.
ایزوترتینوئین
این دارو بیش از هر نام دیگری به نام تجاری «رآکوتان» معروف است. این کلمه نام اولین محصول تولیدشده از این دارو در اروپا و آمریکا بود؛ ولی امروزه با نام‌های تجاری گوناگونی به بازار عرضه می‌شود.  ایزوترتینوئین از سال ۱۹۷۱ در اروپا و از سال ۱۹۸۲ در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. این دارو برای درمان آکنه‌های بسیار شدیدی که به درمان‌های ذکرشده پاسخ نمی‌دهند، به کار می‌رود و برای درمان این نوع آکنه گزینه بسیار مناسبی است. ایزوترتینوئین در درمان آکنه‌هایی با شدت متوسط یا خفیف موفق نیست و پس از قطع آن آکنه‌های غیر شدید مجدد بازخواهند گشت. به همین دلیل روآکوتان برای درمان کسانی که آکنه خفیف دارند ولی از آن خسته شده‌اند و دنبال یک راه حل فوری و سریع و همیشگی هستند، گزینه مناسبی نیست.
ملاحظات مصرف
اگر این دارو به درستی و مطابق دستورات پزشک مورد استفاده قرار گیرد، عوارض جانبی اندکی خواهد داشت. معمولا خشکی لب‌ها و دردهای عضلانی گاه به گاه از مهم‌‌ترین عوارض آن است. پزشکان به طور معمول ایزوترتینوئین را به مدت ۵ تا ۶ ماه تجویز می‌کنند. لازم است که قند خون ناشتا و تری گلیسیرید بیمار هر ماه چک شود. این دارو سطوح کلسترول خون را قدری بالا می‌برد، ولی معمولا به اندازه‌ای نیست که منجر به قطع دارو شود.
ایزوترتینوئین و بارداری
ملاحظه بسیار مهمی درباره زنان مصرف‌کننده رآکوتان وجود دارد و آن مربوط به بارداری است. اگر زنی در دوران بارداری این دارو را مصرف کند، فرزند ناقصی به  دنیا خواهد آورد. به همین دلیل افرادی که امکان باردارشدن دارند، باید پیش از شروع مصرف این دارو تست بارداری دهند تا از باردار نبودن خود مطمئن شوند. همچنین، استفاده از دو روش پیشگیری از بارداری مطمئن حین مصرف این دارو ضروری است که یکی از این روش‌ها معمولا مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی می‌باشد. لازم به ذکر است که ایزوترتینوئین پس از قطع مصرف به طور کامل از بدن خارج می‌شود، ولی لازم است زنان تا یک ماه پس از قطع این دارو همچنان از باردار شدن خودداری کنند. پس از یک ماه خطری جنین آنها را تهدید نخواهد کرد. نکته دیگر درباره ایزوترتینوئین افزایش احتمال ابتلا به افسردگی و ارتکاب به خودکشی در بین مصرف‌کنندگان این داروست. چند تحقیق کوچک نشان داده است، افرادی که رآکوتان مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به افسردگی و ارتکاب به خودکشی هستند؛ ولی تحقیقات جامع‌تر و مفصل‌تر که در مقیاس بزرگتری انجام شده این رابطه را ثابت نکرده است. در هرحال کسانی که این دارو را مصرف می‌کنند باید کوچکترین تغییرات در خلق و خوی خود را با پزشک در میان بگذارند. حتی بیمارانی که مشخصا افسرده‌اند و تحت درمان افسردگی قرار دارند نیز از مصرف ایزوترتیتوئین منع نمی‌شوند. زیرا؛ دیده شده وقتی آکنه مقاوم به درمان و شدید آنها بهبود می‌یابد و ظاهر بهتری پیدا می‌کنند، از افسردگی‌شان کاسته می‌شود.
درمان با لیزر
در سال‌های اخیر لیزر در درمان‌های پوست و مو بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. درمان‌های با لیزر درمان‌های موثری هستند، ولی در حال حاضر نمی‌توانند جای درمان‌های کلاسیک آکنه و دارو‌ها را بگیرند. به همین جهت این نوع درمان به عنوان مکملی در کنار درمان‌های دارویی و کلاسیک آکنه قرار می‌گیرد.
درمان اِسکارها (جای جوش‌ها)
بسیاری از مبتلایان به آکنه که بهبود یافته‌اند، با مشکل جدیدی رو‌به‌رو می‌شوند و آن جای جوش‌هاست که اغلب به شکل فرورفتگی‌هایی روی صورت‌ دیده می‌شود. لیزر در درمان این ضایعات به کمک می‌آید و با وجود انواع روش‌های جراحی با لیزر می‌توان این اِسکار‌ها را ترمیم کرد. البته ممکن است جراحی، با لیزر نتواند تمامی ضایعات را از بین ببرد. به طور کلی درمان آکنه یک پروسه طولانی و سخت است که به صبر و حوصله فراوان احتیاج دارد. تمامی داروها و روش‌های گفته‌شده برای شروع تاثیر به دو یا سه ماه وقت نیاز دارند و اگر خواهان درمان موفقیت‌آمیز جوش‌های صورت یا بدن‌تان هستید، باید بسیار صبور باشید. پیش از این که حوصله‌تان سر برود و از یک روش درمانی ناامید شوید و سراغ درمان دیگری بروید، صبر کنید و فرصت دهید تا آثار درمانی ظاهر شود.

زیبــا شــو دات کام

مطالب مرتبط

۲۱ دیدگاه‌

  1. الهام گفت:

    سلام ممنون از اطلاعات خوبتون.
    ولطفا بگید روی جوش چه پمادی بزنم تا سرعت بهبودی رو بیشتر کنه.

    [پاسخ]

  2. فاطمه گفت:

    سلام من صورتم جوشای ریز میزنه مخصوصا پیشونیم الان راکوتان استفاده میکنم ولی بعد از قطع دارو دوباره جوش میزنم خیلی اعصابم خورده نمیدونم چیکار کنم میشه کمکم کنید

    [پاسخ]

  3. مهسا گفت:

    من برای درمان جوش های صورتم ب پزشک مراجعه کردم و پزشک برای درمان ،قرص انتی بیوتیک تتراسایکلین تجویز کرد اما من استفاده نکردم چونکه میگن انتی بیوتیک باعث میشود رحم خشک شود لطفا بگین ک أیا این حرف درست است یا نه؟

    [پاسخ]

  4. آیناز گفت:

    خانما لطفا قبل از شروع هرگونه درمانی آزمایش هورمون بدین
    اغلب جوشها بخاطر اختلالات هورمونیه که درمانش برای هر شخص تحت نظر متخصص غدد فرق میکنه

    [پاسخ]

  5. نازی گفت:

    سلام بچه ها من باسنم خیلی جوش میزنه خیلی هم از نظر نظافت و ابن جور چیز ها رعایت میکنم ولی خوب نمیشه به نظرتون چی کار کنم خواهش میکنم کمک کنید برام مهمه که وقتی ازدواج میکنم بدنم زیبا باشه ممنون

    [پاسخ]

  6. آرشیدا گفت:

    بله واقعا درسته. منم سیپرو ترون کامپاند اسفاده کردم عالی بود. چون واقعا چربی پوست رو کاهش میده و پوست صاف و تمیز مشه ولی مشکل اینه که بعد از قطع کردنش دوباره پوست بعد از دو سه ماه به حالت قبل برمیگرده. تا اخر عمر که نمیتونم استفاده کنم

    [پاسخ]

  7. shirin 69 گفت:

    سلام من ۲۴ سالمه همیشه جوشهای خفیفی میزدم اما دو هفتس ک جوشهای اطراف صورت و کنار چونم زیاد شده و کم کم دارهبه کل صورتم میرسه چه دارویی مصرف کنم یا اصلا چی کار باید بکنم؟

    [پاسخ]

  8. arezo گفت:

    با سلام من به مدت ۲ سال و ۸ ماه هست که قرص اسپیرونولاکتون ۲۵ روزی ۱ عدد میخورم پیش دکترم رفتم گفت قصع نباید کنم تا زمانی که خواستم باردار بشم میتونم قصع کنم هالا من مجردم میخوام بدونم ضرری نداره این قرص مصرف طولانی مدتش

    [پاسخ]

    سمیرا پاسخ در تاريخ جولای 26th, 2014 12:03:

    سلام-من چند سال با جوشهای صورت و کمرم درگیر بودم. و هیچ دارویی حتی اکوتان و قرصهای ضد بارداری هم روم هیچ اثر مثبتی نداشت.تا اینکه طی ۳ ماه، ۳ دفعه حجامت کردم. و از همون بار دوم کل جوشام از بین رفت.

    [پاسخ]

  9. ضد آکنه گفت:

    سلام
    مهمترین علل های آکنه مزاحم

    [پاسخ]

  10. الهام گفت:

    سلام میشه یک ضد آفتاب عالی فاقد چربی بهم معرفی کنید

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ مارس 6th, 2013 09:54:

    سلام اوریاژ و بایودرما oil free داره و همینطور svr هم خوبه داره…شاد و تندرست باشید

    [پاسخ]

  11. ناهید گفت:

    من کارشناس مامایی هستم و بنظر من تنها راه درمان جوش های صورت در خانمها که علتش اختلالات هورمونیه، استفاده از سیپروترون کامپانده که روی صورت معجزه می کنه. البته یک ماهی طول میکشه تا اثرش مشخص بشه ولی باعث تمیزی فوق العاده صورت میشه. بنظر من استفاده از آنتی بیوتیک و … به اندازه این قرص کارآیی نداره. امتحانش ضرر نداره

    [پاسخ]

  12. بهاره گفت:

    سلام..پیشنهاد میکنم برای رفع جوش صورت اول به کبدتون رسیدگی کنید..بعد میتونید به مدت یک ماه و نیم از مخلوط عسل و دارچین استفاده کنید..روزی ده دقیقه..خیلی عالیه

    [پاسخ]

  13. نازی گفت:

    مرسی که جواب دادید من الان از ضدآفتاب مدیلن فاقد چربی استفاده می کنم یعنی اینو قطع کنم و از این ضدآفتابی که فرمودید استفاده کنم؟

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ دسامبر 8th, 2011 12:21:

    سلام-ممنون-کرم سبیوم AI مارک بایودرما (هم ۱۵ میلش هست و هم ۳۰)بگیرید و روزی دوبار بزنید و وقتی ضدآفتابتون تمام شد و خواستید جدید بگیرید هیسه اک اوریاژ بگیرید-موفق و تندرست باشید

    [پاسخ]

  14. نازی گفت:

    سلام ممنون از سایت بسییییییار جالب و آموزنده تون
    من پوستم خیییلی چرب و حساسه خیلی هم جوش در میاره ۶ ماه هم دارو مصرف کردم ولی باز مجددا” صورتم جوش درآورده می خواستم ببینم شما چه روشی پیشنهاد می کنید ممنون میشم که جواب بدید

    [پاسخ]

    ملیکا بینا پاسخ در تاريخ دسامبر 6th, 2011 15:11:

    سلام ممنون از لطف شما-از کرم ضد آفتاب هیسه اک اوریاژ استفاده کنید-موفق و تندرست باشید

    [پاسخ]

  15. هیما گفت:

    اصلا به جوشاتون فکر نکنید…..بعد میبینید چقدر زودتر خوب میشن… 🙂

    [پاسخ]

    مریم پاسخ در تاريخ فوریه 9th, 2013 13:37:

    موافقم کاملا

    [پاسخ]

  16. لیلا گفت:

    عالی بود.

    [پاسخ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + چهار =